MARELE PLAN, un răspuns pentru români: România are nevoie de noi mai mult ca oricând! Transilvania trebuie să rămână a noastră!

Nu voi relua argumentele folosite în articolele anterioare, însă mă văd nevoit să fac un apel la toţi ramânii, să-şi simtă patria aproape, pentru că acum România are nevoie de ei mai mult ca oricând.

Lăsând campania deoparte şi manipulările ce au loc, riscurile cu care se confruntă ţara noastră sunt unele reale şi nu au culoare politică internă. Nu există salvatori politici providenţiali, dimpotrivă, România poate fi salvată doar de către români printr-o reidentificare cu istoria, limba şi imnul ţării noastre.

În mod tendenţios, răutăcios, manipulator şi fără scrupule, unii şi-au apărat propria incompetenţă pentru funcţiile deţinute pentru apărarea acestei ţări, iar alţii s-au simţit lezaţi, sub apăsarea frustrărilor, că nu au reuşit să producă idei coerente care să genereze acţiuni atât de largi pentru protejarea românismului şi probabil, sub apăsarea unor “grade” şi interese de grup, au reacţionat ca nişte isterici la argumente de bun simţ şi concrete, parte a unei opinii a unui cetăţean român. Însă marea majoritate a românilor, după cum arată audienţele televiziunilor, dar şi comentariile de pe facebook, românii au înţeles că este un semnal de alarmă pe care îl trag tocmai pentru a face apel la unitatea tuturor şi a valorilor care ne unesc indiferent din ce zonă geografică facem parte.
 
Despre presiunea Rusiei şi propaganda acesteia în România, la care fac referire în fiecare articol de mai bine de 3 ani de zile, a vorbit şi Subsecretarul de stat american, aflat ieri în vizită la Bucureşti. Acesta este un aviz amatorilor de “stipendi” ieftine pe seama poporului român. Mă bucur că am primit extrem de multe mesaje din care rezultă că în români s-a reaprins patriotismul, însă eu consider că suntem încă departe de a fi destul de uniţi si prin unitate puternici, indiferent de statul sau statele care-şi doresc o simplă piaţă de desfacere sau, unii mai grav, desfiinţarea statului român de drept.
 
Polonezii nu sunt consideraţi naţionalişti, americanii nu sunt consideraţi naţionalişti, francezii nu sunt consideraţi naţionalişti, şi nu li se pun ştampile extremiste doar pentru că-şi iubesc ţara, îşi protejează economiile, liderii şi interesele.
 
Doar demagogii din România, din pură vanitate, invidie, răutate sau interes, consideră că protejarea intereselor naţionale în faţa oricui este un lucru greşit.
 
Suntem şi vom rămâne partenerii Uniunii Europene, însă este de datoria noastră ca într-un mod pragmatic şi realist să aducem bunăstare şi să protejăm interesele cetăţenilor români. Prin manipulare, şmecherie sau la ordin (puţini, e adevărat) au încercat să deturneze cele spuse de mine în cel mai ciudat şi bizar mod posibil, cum că transilvănenii nu-şi iubesc ţara sau că vreau să duc România într-un conflict cu mari puteri europene. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs, pentru că întreaga mea argumentaţie este pentru prevenirea pierderii unui astfel de patriotism într-un mod pragmatic prin distrugerea valorilor comune ale tuturor regiunilor României: istoria, limba, cultura şi simbolurile naţionale: imnul, stema, steagul.
 
Mesajul pe care l-am transmis şi îl voi transmite, indiferent câte presiuni se vor face, atacuri la persoană sau “plutoane de execuţie”, este acela că nu voi înceta să urlu din toţi plămânii că România are nevoie astăzi de români mai mult ca oricând, că trebuie sa reintroducem istoria poporului român ca materie de studiu, la fel şi limba si literatura română în locul unor materii ce au rolul de a desnaţionaliza, desrădăcina cetăţenii României şi transformarea acestora în masa de manevra pentru consum, şi nu pentru producţie.
Într-un mod uluitor pentru mine am observat cu stupoare că nu exista limite atunci când vine vorba despre distrugerea intereselor naţionale în faţa unei avalanşe de presiuni externe ce se întretaie pe teritoriul României, însă câteva voci nu vor face niciodată cât un popor.
 
Nu candidez și nu voi candida niciodată la o funcție politică
 
Nu candidez şi nu voi candida niciodată la o funcţie publică sau politică, încât pot să o spun pe şleau: patriotismul se construieşte, se exprimă, se manifestă, iar în ultimii 20 ani managementul ţării nu a oferit cetăţenilor României luxul de a fi parioţi, asigurând, în prealabil, un trai decent şi demn. Acum însă nu mai avem de ales, nu putem deveni sclavii multinaţionalelor sau simple pieţe de desfacere.
 
Prin reafirmarea românismului, în spiritul toleranţei şi respectului faţă de minorităţi, vom putea să ţinem piept şi celor care vor să rupă Transilvania, şi lui Dodon care vrea să rupă Moldova de România, şi lui Putin care-şi doreşte vasali şi să ne aflăm în grădina din spate a Rusiei, dar şi partenerilor noştri europeni (puţini, ce-i drept) ce au transformat UE în moşia câtorva ţări. Dintr-o uniune consensuală şi cu valori extrem de puternice, UE  riscă să se transforme într-o uniune cu Dictatura Merkel-iana în care o ţară, două sau trei decid, unilateral sau în grup restrâns, viitorul tuturor cetăţenilor europeni.
 
Divizarea politică din România, spălarea rufelor la Bruxelles sau Strasbourg de către putere sau opiziţie nu face decât să ajute la menţinerea României într-un stadiu de consumatorism în care importurile vor continua să depăşească exporturile, iar firmele cu capital românesc să devină o specie rară.
În cadrul UE suntem acum actori şi nu vasali, interesele diverselor state membre ale UE fiind evidente şi normale într-un cadru de competiţie firească între acestea, iar datoria noastră este să luptăm în interiorul UE  pentru ţara noastră şi interesele sale.
 
Polonia, 'extremistă' și 'xenofobă' doar pentru că a avut o națiune patriotică
 
Probabil că Polonia a fost “extremistă şi xenofobă” doar pentru că a avut o naţiune patriotică, lideri politici care nu au vorbit pe două limbi la Bruxelles şi forţa de a-şi construi o armată puternică, şi nu a o distruge ticălos aşa cum s-a procedat în România, motiv pentru care Polonia obţine aproape tot ce-şi doreşte de la Germania, are un cuvânt extrem de important de spus în cadrul UE şi NATO, iar pe lângă toate acestea un grup de rezervişti patriotici ce se apropie de 100.000, faţă de România care nu are nici unul în acest moment, deşi legea rezervistului voluntar a fost promulgată.
 
Probabil că liderii polonezi au înţeles, spre deosebire de liderii din această ţară, că în cadrul UE şi NATO trebuie sa te baţi pentru interesele tale şi nu o poţi face decât cu o naţiune puternică, cu spirit naţional profund, care să susţină deciziile unice în care opoziţia şi puterea merg la negocieri în numele ţării cu acelaşi punct de vedere.
 
În final vreau să spun foarte clar: românii din Transilvania iubesc România, o apără şi luptă pentru unitatea statului român, însă este datoria noastră a tuturor să nu-i pierdem, să nu-i lăsăm manipulaţi sau dezamăgiţi atunci când UDMR, de exemplu, îi umileşte sau când alte interese le arată ca sunt ignoraţi: patriotismul, ca şi dragostea, se întreţine!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel