Marea pană de curent din Nord-Estul SUA, comparație cu avaria din Transilvania. Au fost momente greu de imaginat

Curent electric
Curent electric

Un incident de transport în rețeaua de transport europeană a dus la probleme cu energia electrică în mai multe județe transilvănene, maramureșene și crișene.

Oficialii Transelectrica au anunțat că, în jurul orei 15:00, avaria a dus la oprirea curentului în Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

Cea mai mare pană de curent americană

Un incident similar, dar la altă scară, a avut loc acum 55 de ani, pe 9 noiembrie 1965, în SUA, fiind denumit drept „Marea pană de curent din Nord-Est”. Situația a avut atunci loc la ora de vârf, scufundând Nord-Estul Statelor Unite în întuneric. 800.000 de persoane au rămas blocate în metroul newyorkez, iar alte mii de oameni nu au putut să iasă din anumite clădiri, lifturi și trenuri, notează History.com.

Sursa problemei a fost picajul unei linii de 230 kV în apropiere de Ontario, Canada, la 17:16, provocând căderea a alte câteva linii supraîncărcate. În total, 30 milioane persoane din opt state americane și provincii canadiene au fost afectate de pana de curent. Pe durata nopții, energia electrică și-a revenit treptat la normal, iar până de dimineață, situația a fost remediată în întregul Nord-Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel