Marea Britanie dă ALARMA privind securitatea în Hong Kong. Coreea de Nord, de partea Chinei

Marea Britanie a declarat marţi că planul Chinei de a impune o nouă legislaţie privind securitatea în Hong Kong va submina autonomia şi ar putea ameninţa drepturile şi libertăţile în fosta colonie britanică.

"Impunerea legii propuse se află în conflict direct cu obligaţiile internaţionale ale Chinei conform Declaraţiei Comune, un acord convenit de Marea Britanie şi China şi înregistrat la Naţiunile Unite, a declarat Julian Braithwaite, ambasadorul Marii Britanii la Geneva, în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, conform Agerpres. 

El a cerut Chinei să colaboreze cu populaţia, instituţiile şi sistemul judiciar din Hong Kong pentru a se asigura că legea menţine gradul înalt de autonomie, drepturile şi libertăţile din Hong Kong.

Coreea de Nord, de partea Chinei

Un diplomat din Coreea de Nord şi-a exprimat apoi îngrijorare cu privire la încercarea anumitor ţări de a utiliza situaţia din Hong Kong pentru a interveni în afacerile interne ale Chinei. Hong Kong-ul este o parte inseparabilă unde este exercitată suveranitatea Chinei şi constituţia sa este aplicată, a subliniat el.

Beijing-ul a acţionat luna trecută pentru a impune noua legislaţie privind securitatea în Hong Kong în încercarea de a lupra contra secesiunii, subversiunii şi amestecului străin în fosta colonie britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel