EXCLUSIV  Marcel Vela, prezent la un restaurant. Ciocan: E imoral să prezinți în media

Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre recentele imagini cu Marcel Vela, filmat la un restaurant din București.

În cadrul unui interviu în exclusivitate pentru DC News, comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R., a comentat recentele imagini apărute în spațiul public cu Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Orban:

„În spațiul public au apărut niște informații cu privire la faptul că domnul Marcel Vela se afla la o masă. În urma discuției cu președintele Federației, sunt împuternicit să aduc la cunoștință următoarele: Federația nu analizează și nu trage concluzii referitoare la condițiile în care domnul ministru Vela putea să stea acolo, nu putea să stea acolo, s-au respectat regulile, nu s-au respectat regulile. Aici e cu totul altă problemă.

În primul rând, domnul ministru Vela are calitatea de om. Cetățeanul Vela se afla la o masă, astfel, omul Vela, aflat la masă, și nu în exercitarea unei funcții publice, a fost filmat și înregistrat. În aceste condiții, Federația precizează că în România trebuie să guverneze Constituția și legile și nicio persoană din stat nu poate fi fotografiată, înregistrată și filmată decât în condițiile prevăzute de lege și procedurilor judiciare. De asemenea, imaginile nu pot fi furnizate decât în aceleași condiții, nu în cadrul emisiunilor, având în vedere dreptul la propria imagine.

Mai mult decât atât, Federația apreciază că doar domnul Vela e în măsură, ca demnitar al Statului Român, să ceară structurilor abilitate ale statului să clarifice în ce condiții a fost realizată filmarea, cine a făcut-o, în ce scop. Dacă inițial vorbeam de un om aflat la o masă, acum vorbim despre filmarea unui demnitar. Atragem atenția că niciun caz nu seamănă cu altul. Ele trebuie analizate distinct și nu trebuie judecate prin presă. E vorba de dreptul la viață privată. Acolo nu era demnitarul Vela în exercitarea unei funcții publice, ci era demnitarul Vela aflat la o masă. În România, doar înainte de 1989 Securitatea supraveghea cetățenii. De data aceasta, domnul Vela poate solicita o informare rapidă despre scopul acelor imagini. E imoral să prezinți în media ceva doar pentru obținerea oprobiului public. Oamenii se judecă după legi și răspund în conformitate cu legea.

Federația reafirmă suportul pe care îl acordă mass-media, ca un garant vis-a-vis de respectarea drepturilor omului. Viața privată este una, viața publică este alta“, a conchis comisarul șef Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel