Mara Mareș, președinta TNL: Ca să-i combatem pe cei care spun ca suntem frații mai mici din Europa, România a contribuit la bugetul UE cu 30 miliarde de euro, dar a atras 90 miliarde euro

Mara Mareș
Mara Mareș

Mara Mareș, președinta TNL, a spus: „Ca să-i combatem pe cei care spun ca suntem frații mai mici din Europa, România a contribuit la bugetul UE cu 30 miliarde de euro, dar a atras 90 miliarde euro”.

Tineretul Național Liberal a organizat azi, la Galați, penultima conferință regională din campania „Europa în fiecare localitate”. În cadrul evenimentului, deputata PNL, Mara Mareș, a spus că România a contribuit la bugetul UE cu 30 miliarde euro, dar a atras de 3 ori mai mulți bani: 

„Ca să-i combatem pe cei care spun ca suntem frații mai mici din Europa, vă spun următorul lucru: România a contribuit la bugetul UE cu 30 miliarde de euro, dar a atras de 3 ori mai mulți bani: 90 de miliarde euro. Pentru fiecare euro pe care l-am dat am primit 3 euro înapoi. Deci nu suntem frații mai mici și defavorizați, ci frații favorizați, care au reușit să se dezvolte în această construcție europeană din care trebuie să fim mândri că facem parte și să fim atenți la aceia care vor să se dezică în numele României de construcția europeană”, a spus președinta TNL, Mara Mareș. 

Mara Mareș a trecut în revistă mai multe beneficii pentru tineri, generate de apartenența României la UE:

„Uniunea Europeană și PNL au oferit și finanțat mii de granturi europene pentru tineri și programe precum Eramus Plus, Erasmus pentru Tinerii Antreprenori sau Innotech Student. 

Peste 330 milioane de euro vor fi folosiți de 11 dintre cele mai importante universități din România care împreună cu școli tehnice și profesionale , cu operatori economici vor dezvolta consorții regionale de învățământ dual. 

UE a alocat 80 milioane de euro pentru sprijinirea tinerilor din zone defavorizate pentru training-uri, programe și îndrumare ca să revină într-o formă de învățământ sau să-și găsească loc de muncă.

Prin programul Tânărul Fermier, tinerii sub 40 de ani primesc 70.000 euro pentru a înființa sau dezvolta o exploatație agricolă. Pentru înființarea de activități neagricole la sate au fost oferite granturi între 50.000 și 200.000 de euro”, a spus președinta TNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel