Manuale, proiect de lege. Liviu Pop: Intră în dezbatere

manuale scolare
manuale scolare

Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând cu data de 11 septembrie. Anunţul a fost făcut, luni seară, la TVR, de ministrul Liviu Pop.

"În 11 septembrie proiectul intră în dezbatere publică. Astăzi nu avem o lege a manualului. (...) Tot ceea ce a funcţionat până în momentul de faţă în zona manualului şcolar va fi inclus în această lege. Vom rezolva şi probleme pe care nu le-a putut rezolva legislaţia, adică Legea educaţiei naţionale, în cei 26 de ani. Este o lege a manualului şcolar absolut necesară", a spus ministrul Pop.

Referindu-se la modificarea Legii educaţiei naţionale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens. Întrebat ce se doreşte a fi modificat prin noua lege, ministrul a declarat: "Sunt propuse cinci teme mari: una este legată de structura şi caracteristicile evaluării, a doua - de învăţământul pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale, învăţământul pentru persoanele cu tulburări de învăţare, copiii şi tinerii capabili de performanţe înalte, organizarea consiliilor de administraţie în unităţile de învăţământ preuniversitar şi altele".  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel