EXCLUSIV  Majorarea salariilor, blocată. Vosganian: Asta am păţit. Mi-au pus poza cu chenar negru în şcoli

Mihai Ciobanu / 15 dec 2019 / 21:01 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu - Vosganian
Tăriceanu - Vosganian

Varujan Vosganian reaminteşte ce i s-a întâmplat în anul 2008, atunci când s-a opus majorării cu 50% a majorării salariilor profesorilor.  

Plecând de la faptul că PNL a anulat supraacciza la carburant fără a analiza impactul acestei decizii, Varujan Vosganian a amintit ce a păţit el, ministru fiind, în 2008, atunci când s-a opus majorării cu 50% a salariilor profesorilor. 

"Românii, ca popor, au fost foarte adesea amăgiţi. Ei privesc cu neîncredere dacă nu uneori cu teamă către clasa politică. Există o anumită rezistenţă la schimbare. Eu am condus câţiva ani economia României. Atunci când introduci o regulă, există o reţinere. Iar dacă această reţinere este alimentată de populismul opoziţiei atunci cel care trebuia să ia decizia trebuie să dea un pas înapoi. Nu există un pachet minimal pe care toate partidele să-l accepte, o regulă a jocului. Noi în loc să jucăm box, jucăm box thailandez, în care poţi să dai cu ce-ţi vine la îndemână. Normal era ca înainte de supraccizare să stăm de vorbă şi să vedem care e impactul. (...)

Nu vă aduceţi aminte în 2008, ce am păţit eu când m-am opus creşterii cu 50% a salariilor profesorilor, după ce le dublasem salariile? Mi-au pus poza cu chenar negru în şcoli că sunt groparul învăţământului românesc, după ce dublasem salariile. Şi ce s-a întâmplat? A doua zi după ce câştigaseră alegerile cu chestia asta PSD şi PD, au anulat legea", a declarat Varujan Vosganian într-un interviu acordat DC News.  

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24