Magnatul Rupert Murdoch, mișcare în oglindă după cea a adversarului său, George Soros

Miliardarul Rupert Murdoch s-a logodit pentru a cincea oară, la vârsta de 92 de ani. Divorțase în 2022 / Foto: Captură video Youtube A Current Affair
Miliardarul Rupert Murdoch s-a logodit pentru a cincea oară, la vârsta de 92 de ani. Divorțase în 2022 / Foto: Captură video Youtube A Current Affair

Miliardarul Rupert Murdoch, creatorul unui imperiu media ultraconservator, care critică dur ideologia promovată de George Soros, face o mișcare în oglindă, după cea anunțată de filantropul liberal în luna iunie.

Ajuns la 92 de ani, ca și Soros, Murdoch a anunțat joi, într-o notă internă adresată angajaților Fox Corporation și News Corp că îi cedează controlul imperiului media lui Lachlan Murdoch, fiul său cel mare. Acesta va deveni director executiv al celor două trusturi de presă, având totală putere de decizie. Rupert Murdoch va rămâne doar cu funcția onorifică de președinte emerit al Fox and News. Oficial, tranziția se va face în noiembrie, când începe anul fiscal în Statele Unite.

„În întreaga mea viață profesională, am generat știri și idei și asta nu se va schimba”, a scris Murdoch. „Dar, este momentul potrivit pentru mine să îmi asum alte roluri, și o fac știind că avem echipe cu adevărat talentate și un lider pasionat și cu principii, cum este Lachlan”, a scris miliardarul, fără să precizeze motivele renunțării. Murdoch a menționat că este sănătos și în putere.

„Sunt cu adevărat mândru de ceea ce am realizat de-a lungul deceniilor și datorez mult colegilor mei, ale căror contribuții la succesul nostru nu se văd întotdeauna în afara companiei, dar sunt profund apreciate de mine”, a scris Rupert Murdoch, adăugând că în noul său rol va fi implicat în fiecare zi în procesul de generare de idei.

Anunțul retragerii lui Murdoch senior vine la cinci luni după ce Fox a recunoscut că scrutinul în care a pierdut Trump a fost corect și a plătit 787,4 milioane de dolari despăgubiri unei firme care a gestionat mașinile de vot, pe care o acuzase de trucarea alegerilor.

La câteva zile după acordul care a soluționat procesul de defăimare, Fox s-a despărțit de moderatorul Tucker Carlson, o vedetă incontestabilă a postului, cu cele mai mari audiențe din SUA. Plecarea lui Carlson din intervalul de prime-time a făcut ca ratingurile lui Fox să scadă, dar între timp Fox pare să-și fi revenit.

Murdoch, care a creat Fox News în 1996, ca un concurent conservator al CNN, a cumpărat mai multe instituții media proeminente, inclusiv The Wall Street Journal și New York Post.

Cu Lachlan Murdoch director executiv, nu se știe dacă Fox va continua să susțină mesajul lui Trump, pe care l-a adus la putere în 2016. Tânărul Murdoch i-a adus critici dure fostului președinte, potrivit CNN, scrie Politico. Lachlan va prelua controlul asupra imperiului Murdoch după o luptă dură cu fratele său, James, pentru controlul companiei.

De cealaltă parte, miliardarul şi filantropul american George Soros, în vârstă de 92 de ani, i-a cedat controlul fiului său Alexander Soros, care are 37 de ani şi s-a angajat să lupte împotriva revenirii lui Donald Trump la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel