EXCLUSIV  Macovei și Manolescu acționați în instanță de Marian Munteanu. Plângere penală pentru Germina Nagîț

Marian Munteanu a început acțiunile instanță față de persoanele care l-au acuzat public că a fost colaborator al Securității. Primele persoane acționate în judecată sunt Monica Macovei și Nicolae Manolescu. Germina Nagîț, reprezentant CNSAS s-a ales și ea cu plângere penală. 

Marian Munteanu, preşedintele Alianţei Noastre România dezminte informațiile din spațiul public referitoare la o posibilă colaborare cu Securitatea. Așa cum a anunțat, președintele Alianța Noastră România a început deja acțiunile în instanță. Monica Macovei și Nicolae Manolescu, ar fi, din spusele lui Marian Munteanu primii care vor da cu subsemnatul, însă ar urma și alții. 

Iată șirul evenimentelor și lista de documente puse la dispoziție de Marian Munteanu: 

1.Munteanu ar fi solicitat CNSAS să i se dea o adeverință cu privire la colaborarea sau necolaborarea cu Securitatea încă din anul 2004. Un document în care i se spunea că i se va comunica rezultatul a fost eliberat în 2005. Iată documentul: 

(oar_w460)

2. Marian Munteanu face o sesizare către CNSAS cu privire la Germina Nagîț care s-ar fi antepronunțat în cazul unei posibile colaborări cu securitatea a lui Munteanu. Vezi sesizarea către CNSAS AICI

3. CNSAS îi răspunde lui Munteanu. Germina Nagîț nu s-ar fi aflat în timpul programului în momentul în care a făcut afirmațiile imputate de Marian Munteanu. Iată documentul:

 (w460)

4. Membrii Colegiului CNSAS votează în unanimitate că Marian Munteanu nu este colaborator al Securității, dar în preambul se menționează că Munteanu ar fi semnat un angajament real și că a primit bani de la securitate. Proba invocată este o chitanță care apare pe un microfilm și în Ziarul Dimineața din 17 aprilie 1990. Vezi decizia CNSAS completă AICI 

Cum se apără Marian Munteanu de preambulul din decizia CNSAS:

Potrivit cărui temei legal este microfilmul probă??? Sau proba o fi, cumva, ziarul dlui Ion Iliescu? Eu nu am luat nici un ban de la securitate, am fost însă arestat și hărțuit ani de zile. Acest lucru este ușor de dovedit-sunt suficienți martori și suficiente documente, inclusiv chiar în dosarele CNSAS. În plus, afirm incă o dată, NU am semnat nici un angajament. Voi dovedi și acest lucru, prin expertiza grafologică a semnăturii. E ușor de constatat și cu ochiul liber," a comentat Marian Munteanu pentru DCNews.

Munteanu a anexat de asemenea o filă dintr-un dosar CNSAS în care securitatea, în aprilie 1990 emitea o sinteză cu privire la participarea sa în  Piata Universității sub influența "legionară" a lui Petre Țuțea. Munteanu atrage atenția că ofițerul respectiv nu a menționat în document că ar fi fost securist. 

Iată fila din dosarul CNSAS:

(w460) 

 [citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel