Luptătoarea Alina Vuc, Cetăţean de Onoare al municipiului Reşiţa

Sportiva Alina Vuc a primit, vineri, în faţa oficialităţilor şi a fanilor, titlul de Cetăţean de Onoare al Reşiţei, în deschiderea oficială a Campionatului Naţional de Lupte pentru seniori, care se desfăşoară în aceste zile la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava. 

"E un lucru îmbucurător faptul că autorităţile judeţene şi locale s-au gândit să răsplătească, în acest fel, o sportivă a noastră, Alina Vuc fiind una cu totul şi cu totul de excepţie. În ceea ce priveşte campionatul desfăşurat la Reşiţa, trebuie să spunem că pentru noi este o mare sărbătoare, pentru că avem ocazia să-i vedem pe saltea pe cei mai buni sportivi ai noştri. Avem şi cu ce ne mândri, pentru că în ultimii ani Federaţia Română de Lupte a obţinut o serie de rezultate internaţionale deosebite, titluri europene, medalii la Jocurile Olimpice, după o pauză de 24 de ani, prima medalie la un campionat mondial de senioare, prin Alina Vuc. Iar aici, la Reşiţa, se află cam toată crema cea vestită a luptelor româneşti. De aceea, invit toţi reşiţenii să vadă nişte meciuri frumoase, să vadă ce înseamnă unul dintre cele mai fruntaşe sporturi prezente la Jocurile Olimpice din istorie, cu 34 de medalii obţinute", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. 

Vicecampioana mondială şi europeană Alina Vuc le-a mulţumit tuturor pentru această distincţie, dar şi antrenorilor cu care au lucrat de-a lungul timpului. 

"Sunt mândră că am primit acest titlu de Cetăţean de Onoare al Reşiţei, în deschiderea acestei competiţii de lupte, în faţa atâtor oameni care mă susţin. Mi-ar fi plăcut să mă vedeţi pe saltea, locul unde mă simt cel mai bine, dar mă bucur că am ocazia să particip la acest eveniment. Voi face, şi de acum încolo, ca toţi cei care mă susţin, din Reşiţa, din Banatul Montan şi din România, să fie mândri de mine. Acum, pentru mine perioada de recuperare s-a terminat, am început să mă antrenez, iar peste trei săptămâni voi participa la primul turneu după operaţia suferită la picior. Va urma, în septembrie, Campionatul Mondial din Astana", a afirmat Alina Vuc. 

Luptătoarea Alina Vuc a primit titlul de Cetăţean de Onoare din partea primarului Reşiţei, Ioan Popa, în Sala Polivalentă din municipiu, unde sunt înscrişi în competiţie circa 300 de sportivi de la cele mai bune cluburi din România, componenţi ai loturilor naţionale şi olimpice, multipli medaliaţi la Campionate Europene şi Campionate Mondiale. 

"Titlul de Cetăţean de Onoare al unui oraş se obţine greu. Trebuie să fie un lucru meritoriu. Iar Alina Vuc a demonstrat că îl merită, pentru că a făcut să se vorbească despre Reşiţa chiar la nivel mondial. Am acordat acest titlu cu mare bucurie şi nu mi-a fost greu să îmi conving colegii din Consiliul Local Reşiţa. Alina va găsi un sprijin în mine, tot timpul, atunci când va avea nevoie şi sper ca în viitor, în ciuda problemelor medicale avute, să ne mai aducă bucurie în suflet, nouă, reşiţenilor", a precizat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa. 

Campionat Naţional de Lupte Libere, Greco-Romane şi Lupte Feminine pentru Seniori, se desfăşoară la Sala Polivalentă din Reşiţa, în organizarea Federaţiei Române de Lupte, a Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin, a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa şi a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, având ca parteneri Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, acesta din urmă contribuind financiar la cu suma de 35.000 lei. De altfel, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a alocat, în acest an, pentru programul Sportul de performanţă, suma de 450.000 lei.

"Mă bucur că după titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, sportiva Alina Vuc a primit astăzi, 19 iulie 2019, şi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Reşiţa. Ambele distincţii sunt meritate pe deplin de marea luptătoare, cea care a reprezentat România, judeţul şi oraşul din care provine, cu mare cinste în toate competiţiile internaţionale. Este o mândrie pentru noi! Le doresc succes tuturor sportivilor participanţi şi fie ca cei mai buni să ne reprezinte cu brio la Campionatul Mondial de la Astana din Kazahstan, prima etapă de calificare în vederea participării la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020", a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel