Lupta pentru șefia PNL se acutizează. Cîțu vs. Orban. Chirieac, precizare-cheie

Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre lupta internă din Partidul Național Liberal.

În contextul luptei interne din Partidul Național Liberal, analistul politic Bogdan Chirieac, invitat fiind la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, a făcut câteva precizări:

„Dacă iese Cîțu, PNL trece la progresiști? Deci, cu Cîțu președinte PNL... Florin Cîțu este mult mai potrivit la USR decât la PNL.

(...) Ludovic Orban a fost primit de Angela Merkel, în Germania, la discuții. Atunci, era în opoziție președinte al PNL și l-a primit Angela Merkel. Acum, exact cum spuneți, e singur. Probabil că singura cale relațională a lui Ludovic Orban, dacă până pe 10 august nu apare a treia cale în PNL, ar fi să se retragă”, a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3.

 

CONGRES PNL. Hideg (ARGUMENT): Vor influența întreg contextul politic


Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institut de sondare al DCMedia Group, a vorbit despre schimbările de pe scena politică în contextul Congresului PNL.

„Un eveniment care cu siguranță influențează, impactează în mod definitiv pe scena politică este reprezentat de alegerile din PNL, din toamnă.

Vedem că deja se conturează două tabere din ce în ce mai antagonice și cu siguranță rezultatele alegerilor din PNL vor fi de natură să influențeze întreg contextul politic după septembrie, când va avea loc Congresul acestui partid.", a declarat Mădălina Hideg, în exclusivitate pentru DC NEWS.

„Cred că această scădere a procentelor coaliţiei de guvernare este posibil să se accentueze din toamnă, odată în contextul alegerilor interne din PNL, care erodează şi intern, şi ca imagine PNL, dar şi în contextul în care se întârzie demersurile pentru aprobarea PNRR", a declarat Mădălina Hideg.

Guran acuză intervenții externe în cursa din PNL: Li se scoate câte un dosar vechi-vechi...

Liderul senatorilor liberali din Vrancea consideră că anumite organisme exterioare partidului se implică în cursă. 

Lupta pentru șefia PNL se acutizează. Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, declară că există temerea că în cursa internă se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică, transmite Mediafax. Virgil Guran îl susține pe Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie.

Acuzații că se fac dosare

Liderul senatorilor liberali, președinte al PNL Dâmbovița, spune într-un interviu la RFI că președinții de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei.

„Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și... hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, afirmă Virgil Guran (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel