EXCLUSIV  Patrick Basham: Trebuie să conștientizăm cât de imperfectă a fost campania anticorupție - VIDEO

Justitie
Justitie

Patrick Basham, presedintele Democracy Institute, a vorbit despre campania anticorupție din România.

Binecunoscut publicului din România, Patrick Basham s-a evidențiat prin articolele scrise în cele mai mari ziare americane, în legătură cu războiul româno-român. Acesta a analizat situația protocoalelor secrete și a abuzurilor din justiție în lupta anticorupție din România.

„Cred că România se află la o răscruce de drumuri. 

Întrebarea este, pentru că şi intern, dar şi extern, pentru că unii dintre noi am încercat să aducem puţină lumină asupra a ceea ce se întâmplă, este o apreciere mai mare a faptul că această campanie anti-corupție nu este chiar ceea ce promite să fie, că există dezavantaje uriașe. Astfel încât vestea bună este că există o anumită atenție la asta și există o oportunitate pentru, poate nu o cale diferită, dar o ajustare puternică.

Aşadar învaţă România din lecțiile ultimilor ani? Aș vrea să spun că sunt foarte încrezător că asta se va întâmpla. Sau merge România în continuare în mare măsură pe aceeași cale, care cred că se duce într-o direcție negativă? Bănuiesc că ar putea să stea undeva între cele două căi, dar mai mult pe calea pe care o are deja și motivul este ceea ce am discutat deja: rolul american pe care, din păcate, nu-l văd. Influența americană este bună, dar influențele sunt în direcția greșită. Există de asemenea şi Uniunea Europeană, deși cu America, vizibil sunt mai multe discuții și o mai mare conștientizare a cât de imperfectă este campania de anticorupție în luarea deciziilor”, a precizat Patrick Basham pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel