Urmărește emisiunea live


Lovitură pentru nefumători! Ce s-a întâmplat cu legea care interzice fumatul

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost scos miercuri de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Proiectul a fost înscris luni pe ordinea de zi, dar, în cursul zilei de marţi, a fost scos şi retrimis la Comisia de sănătate.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate, Florin Buicu, a declarat miercuri, la Parlament, că motivul scoaterii de pe ordinea de zi a plenului Camerei a acestui proiect este o scrisoare a Consiliului Concurenţei, care atrage atenţia asupra unui amendament din actul normativ, referitoare la interzicerea afişării ţigărilor în locurile obligatorii de trecere.

'După întocmirea raportului de către Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor a venit o adresă din partea Consiliului Concurenţei legat de un amendament care interzicea afişarea ţigărilor în locurile obligatorii de trecere', a spus preşedintele Comisiei pentru sănătate, citat de Agerpres.

[citeste si]

Întrebat dacă sunt şanse ca proiectul să intre miercuri pe ordinea de zi a plenului, el a spus că 'în urma negocierilor care vor avea loc între liderii partidelor politice din Parlament va fi luată o decizie'.

Deputatul PSD Aurelia Cristea a afirmat miercuri că speră ca acest proiect să fie adoptat de Camera Deputaţilor în actuala sesiune parlamentară.

'Sper ca acest proiect atât de mult aşteptat şi cu aşa o largă susţinere publică şi din partea profesorilor, a medicilor şi a foarte multor tineri va trece în această sesiune parlamentară. Chiar cred că va găsi ecou la Palatul Parlamentului şi va fi aprobată. În acest moment, nu am nicio explicaţie pentru ce a fost scos de pe ordinea de zi, ştiu că a fost o corespondenţă între Consiliul Concurenţei şi Comisia de sănătate pentru o clarificare mai bună a unuia dintre amendamentele depuse de către Comisia de sănătate la actuala lege şi probabil că şi acesta este unul dintre motive', a spus Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel