Lovitură pentru ISIS: Numărul doi în ierarhia grupării jihadiste, ucis

Numărul doi în ierarhia grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abdul Rahman Mustafa al-Kaduli, a fost ucis joi într-un raid în Siria, potrivit unui oficial american de top citat de postul de televiziune NBC News.

Comandantul ar fi fost ucis într-un atac aerian american, relatează NBC News, preluat de Reuters și AFP.

Departamentul american de Justiție oferea până la 7 milioane de dolari pentru informații care ar fi condus la găsirea acestuia.

Abdul Rahman Mustafa al-Kaduli este cel mai important responsabil al SI după liderul Abu Bakr al-Baghdadi, pe capul căruia s-au pus 10 milioane de dolari, relatează Agerpres.

De altfel, astăzi, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a primit o nouă lovitură. Armata siriană a reușit vineri să elibereze fortăreața din Palmira, care domină orașul antic, de sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat o sursă militară citată de televiziunea oficială, potrivit AFP.

"Forțele noastre, în coordonare cu (milițiile) Forțelor de Apărare Națională, au preluat controlul asupra vechii fortărețe din Palmira, după ce au provocat mari pierderi teroriștilor Daech" (acronimul arab al SI), a precizat această sursă militară.

Statul Islamic a ocupat fortăreața la 23 mai 2015 și și-a înălțat acolo drapelul. De atunci, jihadiștii controlau orașul Palmira și ruinele acestuia.

Citește și: Imagini cu distrugerea templului Baalshamin, publicate de Statul Islamic. Șefa UNESCO: E o crimă de război

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel