Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Loc de parcare București: 1,5 euro versus 20.000 euro. Măsură NEPOPULARĂ care ar inflama populația

autoturisme
autoturisme

Un loc de parcare în București dat de Administrația Domeniului Public (ADP) este de doar 75 lei anual.

Oricine, la această taxă mică, își permite să țină în parcare orice hârb de 15 ani, asta în timp ce o persoană care își cumpără un apartament într-un ansamblu rezidențial nou plătește între 4000 - 20.000 euro, adică 19.200 lei - 94.000 lei și parcă nu-i vine să mai circule cu mașini vechi când dă atâția bani pe un loc. Mai precis, o persoană care obține loc de parcare de la ADP plătește, în total, la un calcul simplu, pe 20 de ani, o taxă de 1500 lei.

Este o sumă extrem de mică care a rămas așa înțepenită de foarte mult timp, dar nimeni nu îndrăznește să o mărească. Cu banii obținuți în plus de la taxa dată la ADP s-ar mai putea face ceva prin București. Ce-i drept, s-a încercat să se facă ceva și cu vinieta Oxigen, dar până la urmă a fost anulată pentru că nimeni nu vrea să miște ceva pentru Capitală, asta în timp ce unii țipă că vor o țară ca afară.

Ca să facem un calcul simplu. Într-un ansamblu rezidențial nou unde omul își ia loc de parcare la un preț de 94.000 lei, asta ar înseamna, să zicem pe 20 de ani cât s-ar folosi de el până l-ar vinde, 4700 lei pe an, adică 391 lei pe lună, iar la blocurile comuniste, pe un loc pe parcare, dacă ai șansa să-l obții, dai 75 lei pe an.

Cum este posibil ca statul să subvenționeze în București până și locurile de parcare, iar acestea să aibă o taxă atât de mică?! Veți spune că omul care stă în blocul comunist nu cumpără locul, ci doar îl închiriează, dar oricum e cam același lucru pentru că, an de an, contractul se reînnoiește. Vorbim doar de sume. Și să nu uităm că-s multe rable care zac în parcările blocurilor închiriate de la ADP și care poluează de mama focului când ies prin București. La o taxă mai mare pe locul de parcare poate lumea ar fi descurajată să mai țină tot felul de mașini vechi de peste 15 ani. Dar cine să ia astfel de măsuri nepopulare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel