LISTA NEAGRĂ. Iohannis, reacție SURPRINZĂTOARE după scrisoarea premierului Dăncilă

Aflat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre scrisoare Vioricăi Dăncilă adresată către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind "lista neagră".

"Acasă nu ne-am consultat (n.r. - cu premierul Viorica Dăncilă), dar am văzut această scrisoare. E o scrisoare prin care se cer clarificări, nu se fac acuzații. Din acest punct de vedere, scrisoarea nu este greșită. Domnul Juncker m-a abordat și i-am zis că este o preocupare legitimă din partea opiniei publice, dar și a opiniei politice din România. L-am rugat să dea în lucru la o echipă care se apleacă cu seriozitate asupra subiectului și să ne lămurească. Personal, nu cred că este o imixtiune în actul de justiție, dar nu vreau să dau eu răspuns în locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, să trateze chestiunea exhaustiv și să vină cu răspunsuri pertinente pentru întregul demers. Până la urmă, de aici rezultă o creștere a credibilității mecanismului MCV la noi acasă sau o scădere a încrederii în acest mecanism. Cred că lucrurile se vor lămuri și repede, dar și bine", a zis Klaus Iohannis.

Lista neagră

Scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este o premieră, fiind un lucru pozitiv tonul prin care România vrea să facă lumină într-un caz extrem de important.

[citeste si]

Ne referim la scrisoare atribuită Comisiei Europene, datată 10 octombrie 2012, transmisă ministrului Justiției de la acel moment, Mona Pivniceru, care conține 21 de cerințe adresate de instituția europeană Guvernului României referitoare la Mecanismul de Cooperare și Verificare. Între aceste cerințe se regăsesc și solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale și anumite persoane cercetate penal pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de abuz în serviciu, respectiv George Becali, Adrian Năstase, Șerban Alexandru Brădișteanu, George Copos, Tudor Alexandru Chiuariu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel