Lista ambasadorilor propuşi de MAE pentru cele 17 posturi vacante

ambasada romana
ambasada romana

Ministerul Afacerilor Externe a trimis Comisiei de politică externă din Senat lista cu cele 17 propuneri pentru posturile vacante de ambasadori, printre cei nominalizaţi aflându-se Victor Micula, pentru ambasada din Ungaria, Dumitru Preda - Cuba, Roxana Daniela Iftimie - Luxemburg,  Gheorghe Popovici - Portugalia sau Marian Cătălin Avramescu, pentru postul de ambasador în Republica Finlanda şi Republica Estonia.

Potrivit listei publicate de gandul.info, Dumitru Preda este propus pentru Cuba, Anca Elena Opriş pentru Confederatia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein, Daniel Banu pentru Serbia şi Iustinian Focşa pentru Macedonia.

Totodată, potrivit listei, Roxana Daniela Iftimie este propusă pentru funcţia de ambasador în Luxemburg, Daniel Ioniţă pentru Norvegia, Victor Micula pentru Ungaria şi Vasile Gheorghe Popovici pentru Portugalia.

Simona Mariana Ioan a fost propusă pentru postul de ambasador în Maroc, Filip Teodorescu pentru Bosnia-Herţegovina iar Vasile Sofineti pentru Kuweit.

Daniel Cristian Ciobanu a fost propus ambasador în Azerbaidjan.

Radu Onofrei este propus pentru postul de ambasador în Turcia, în locul lui Ion Pascu, acesta fiind în schimb propus pentru funcţia de ambasador în Cipru. Radu Onofrei a ocupat până de curând funcţia de ambasador în Iordania. În locul său, pe lista propunerilor ajunse la Parlament, figurează Bogdan Claudiu Filip.

Propunerea transmisă de MAE pentru ambasada din Mexic, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua şi El Salvador este Ana Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel