Lider ALDE, ultimatum pentru guvernul Cioloș. Dezastru pe toate planurile

La ședința săptămânală a BPT Filiala ALDE Buzău au fost luate în discuție pe lângă depunerea candidaturilor pentru primari, consilieri locali și județeni pentru alegerile locale din data de 5 iunie 2016 și un subiect sensibil legat de o posibilă moțiune simplă la adresa Guvernului inițiată de ALDE pe tema fondurilor europene.

Președintele Filialei Buzău Mihai Cristescu a afirmat că: "Guvernare Cioloş devine o guvernare a şanselor ratate. România are acum o mare oportunitate de a îşi securiza creşterea economică, de a ne asigura o poziţie de forţă în Europa şi de a creşte nivelul de trai al românilor. Văd însă că odată cu fiecare săptămână care trece, irosim această şansă".

[citeste si]

"Guvernul Cioloş îşi asumă un rol de guvern de tranziţie – miniştrii acestui guvern vorbesc despre ei ca despre nişte soldaţi care au fost detaşaţi într-o garnizoană din care vor să scape cât mai repede. Preocuparea lor principală este să numere zilele care mai sunt până pleacă din nou la Bruxelles, la posturile călduţe de funcţionari europeni. După o analiză în departamentele de specialitate ale ALDE, am făcut o analiză și vă putem spune că suntem extrem de îngrijorați, suntem trecuți de jumătatea lunii aprilie și nici până astăzi nu există nici măcar o măsură pentru absorția fondurilor europene, din programarea 2014-2020, care să fie deschisă. Nu trebuie neglijat faptul că cea mai mare parte a creșterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43 % din investițiile publice a se face din fondurile europene. Nici până azi nu am văzut un program care să se deschidă și este responsabilitatea Guvernului să vină în fața Parlamentului cât mai rapid cu putință astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile de finanțare din fonduri europene", a mai declarat liderul ALDE.

Apel din ALDE către Cioloș

"ALDE face un apel către primul ministru în acest sens, iar dacă până în primele zile ale lunii mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se ia o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE și-a propus să vină la nivelul Parlamentului cu o moțiune simplă prin care să sancționeze acțiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene, principala sursă de finanțare pe care România o are la dispoziție. La Ministerul Fondurilor Europene vedem că România, din păcate, pe zi ce trece, are o problemă din ce în ce mai mare. Multă lume ar putea spune că doamna aceea Răducu acţionează împotriva României în mod intenţionat. Toată lumea vorbește de remaniere, toţi sunt nemulţumiţi. Deci este catastrofă, este Guvern catastrofă din toate punctele de vedere: comunicare, viziune, acţiune, dar premierul nu ia nicio atitudine. Un alt exemplu este la Transporturi, acolo unde nu s-a lansat nici măcar o licitaţie din toată acea poveste, deşi avem un master plan aprobat, deşi ai spune că ar trebui să e facă ceva. Şi vom încheia anul cu zero kilometri de autostradă".

În încheierea dezbaterii Mihai Cristescu, președintele Filialei ALDE Buzău a afirmat: "Până la urmă oamenii vor sancţiona acest lucru la vot şi mi se pare corect să se întâmple aşa, deoarece acest Guvern e susținut cu ardoare de peneliștii domnului Iohannis".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel