Lider ALDE: România nu este pregătită pentru reinstaurarea monarhiei

Mircea Purcaru,  copreședinte ALDE Arad, a declarat că România nu este pregătită pentru reinstaurea monarhiei. Lansarea în aceste zile a ideii de reinstaurare a monarhiei în România constituie doar o 'speculare a emoţiei generale şi a revoltei maselor împotriva politicii şi politicienilor'.

'În momentul de faţă, România nu este pregătită pentru reinstaurea monarhiei, iar românii trebuie să înţeleagă faptul că revenirea la monarhie nu înseamnă nicidecum desfiinţarea partidelor politice, ci dimpotrivă întărirea rolului acestora. Trebuie înţeles că rolul unui rege este strict de reprezentare, având atribuţii mult restrânse faţă de cele ale unui preşedinte, puterea fiind deţinută de către Guvern, respectiv de majoritatea parlamentară', a declarat luni, printr-un comunicat de presă, Mircea Purcaru.

Potrivit lui Purcaru, ALDE recunoaşte rolul major al monarhiei în formarea statului român modern, însă consideră că reinstaurarea acesteia se va putea realiza doar atunci când toate instituţiile statului vor fi temeinic aşezate pe baze solide, moderne, fără a mai putea fi afectate de alternarea la putere a partidelor politice.

[citeste si]

'Din acest punct de vedere, sperăm că viitorul guvern va continua bunele practici instituite de către Guvernul Ponta, care a schimbat considerabil atitudinea puterii faţă de instituţii, puternic alterate în guvernările Băsescu - PDL', a afirmat copreşedintele ALDE Arad. Purcaru a mai spus că reacţiile jignitoare la adresa monarhiei 'înseamnă jignirea istoriei României'.

'Nu cu insulte şi atacuri la persoană trebuie discutat despre reinstaurarea monarhiei, ci cu argumente solide pro şi contra. Jignirea monarhiei, ca instituţie, înseamnă jignirea istoriei României, lucru inadmisibil pentru persoane, grupuri, ONG-uri sau partide politice care pretind că slujesc intereselor societăţii', a conchis Mircea Purcaru, copreşedinte al ALDE Arad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel