Liberalii îl acuză pe Cioloş că avantajează PSD

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, prin menţinerea alegerii primarilor într-un tur de scrutin, PSD este avantajat, iar alegerile nu vor fi corecte.

'Nu vom avea alegeri locale corecte domnule prim-ministru dacă nu veţi înţelege realitatea de la firul ierbii. Iar realitatea de la firul ierbii vă spune foarte clar că, dacă lăsaţi lucrurile aşa, nu faceţi altceva decât să avantajaţi PSD-ul în alegerile locale şi să dezavantajaţi democraţia şi drepturile cetăţenilor de a-şi alege nişte oameni oneşti în fruntea urbei, care să asigure dezvoltarea localităţii şi nu îmbogăţirea proprie a lor şi a clanurilor care îi susţin', a spus Orban, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului.

El a subliniat că Guvernul trebuie să organizeze alegeri corecte.

'Domnule prim-ministru, trebuie să organizaţi alegeri corecte, dumneavoastră şi miniştrii din Cabinetul dumneavoastră nu sunteţi membri PSD, dar aveţi sub dumneavoastră secretari de stat, secretari generali, secretari generali adjuncţi, directori generali de ministere, prefecţi, reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, şefi de deconcentrate care sunt membri ai PSD şi care au fost puşi în funcţii în perioada guvernării PSD. Nu puteţi asigura alegeri corecte atât timp cât îi veţi menţine în funcţie pe ei. De la poştaşi până la şefi de post, de la directori de şcoală până la agenţi sanitar-veterinari fac campanie pentru PSD. Şefii de post s-au transformat în agenţi electorali, directorii de şcoli asemenea. Cum vreţi să organizaţi alegeri corecte cât oameni care ocupă funcţii publice sunt puşi de PSD şi fac pe faţă campanie pentru PSD şi nimeni nu le dă peste degete pentru a-i determina să aplice legea', a afirmat liderul deputaţilor PNL.

Orban a susţinut că premierul, care prin asumarea unei funcţii de demnitate publică are responsabilitatea de om de stat, nu trebuie să ţină cont de ceea ce spun partidele, ci de ceea ce spun cetăţenii care îşi doresc în proporţie de peste 70% ca alegerea primarului să se realizeze cu 50% plus unu.

'Sunteţi Guvernul care veţi organiza alegerile locale. Partidele nu pornesc cu o şansă egală în aceste alegeri', a spus Orban, care a adăugat că 500 de primari şi-au schimbat 'culoarea partidului, fiind mituiţi de PSD, Ponta şi Dragnea cu alocări din resurse publice din fondul de rezervă al Guvernului'.

ALDE și UNPR nu au nicio șansă

El a mai susţinut că ALDE şi UNPR nu au şanse să câştige alegerile în nicio localitate prin menţinerea unui singur tur de scrutin la locale.

'Nu-i înţeleg pe cei de la ALDE şi UNPR. Ce le-a luat minţile? Cum îşi pot imagina ei că pot să câştige alegerile într-un tur într-o singură localitate. Nu aveţi şanse să câştigaţi în nicio localitate, pentru că, în conformitate cu legea aşa cum este ea organizată, deja reţelele de cumpărare a voturilor, reţelele de influenţare coercitivă a voturilor sunt puse în mişcare de primarii care în marea lor majoritate se comportă ca nişte satrapi locali şi îşi bat joc de beneficiarii ajutorului local, de toţi oamenii care au nevoi la primărie, pentru a-i determina să voteze împotriva voinţei cu primarii PSD în funcţie, în număr de aproape 2.000', a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel