Leonardo Badea, condiția PSD pentru Ministerul de Finanțe. Cine este

Leonard Badea, propus la Finanțe
Leonard Badea, propus la Finanțe

”Leonardo Badea, ministru de Finanțe” este una dintre condițiile puse de PSD pentru viitorul Guvern. 

Informația a fost transmisă, pe surse, de B1 TV. Atât liderul PSD, cât și liderul PNL au declarat, în urma întâlnirii pe care au avut-o joi seară, că nu au discutat despre funcții. În ciuda acestor declarații, în spațiul public, se pare că se aud nume lansate în negocierea dintre cele două partide. 

Anterior, Antena 3 a transmis că se pare că cele două partide ar fi discutat despre posiblitatea ca, dacă un partid dă premierul, celălalt să dea ministrul de Finanţe, care să fie şi vicepremier, dar şi secretarul general al Guvernului. 

Dacă PSD dă premierul de Finanțe, PNL dă premierul

Astfel, dacă Leonardo Badea ar fi condiția PSD pentru Finanțe, PNL ar da premierul. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au declarat că au discutat despre varianta premierului prin rotație. ”A fost o discuție, ne menținem decizia partidului și a mea personală de a merge la consultări cu funcția de prim-ministru și, atunci, au venit mai multe soluții, pe care o să le analizăm în partid” a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD. ”Au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani” a spus și Florin Cîțu, președintele PNL. 

Citește și: Guvern PSD-PNL. Lista noilor miniștri - surse Antena 3

Cine este Leonardo Badea

În prezent, Leonardo Badea este viceguvernator BNR. Pe site-ul Băncii Naționale a României se arată că Leonardo Badea este originar din Târgoviște, fiind născut în 23 februarie 1975. El este absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, A.S.E. Bucureşti. 

Are un doctorat obținut în 2005 la Academia de Studii Economice București, dar și studii post-doctorale la Academia Română – Şcoala post-doctorală academică în economie. 

Înainte să fie viceguvernator BNR, unde este în funcție din octombrie 2019, a fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), timp de doi ani. 

Cât a fost în Parlament, a avut diferite funcții de conducere, conform CV-ului său: 

2016 – 2017 Președinte – Comisia pentru buget, finanțe și bănci Parlamentul României - Camera Deputaților

2015 – 2016 Președinte – Comisia Reunită de Control a Curții de Conturi Parlamentul României

2012 – 2016 Secretar – Comisia pentru buget, activitate bancară și piaţă de capital Parlamenul României - Senat

Venea din sistemul de învățământ și ajunsese prorector al Universității ”Valahia“ din Târgoviște, după ce a urmat pașii de preparator universitar, asistent universitar, lector universitar, conferențiar universitar, profesor universitar, secretar Ştiinţific al Consiliului și decan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel