Guvern PSD-PNL. Lista noilor miniștri - surse Antena 3

Mihai Gâdea a anunțat posibila listă a noilor miniștri PSD-PNL pentru o eventuală coaliție de guvernare.

Iată lista miniștrilor PSD-PNL, potrivit surselor Antena 3:

Nicolae Ciucă - prim-ministru pentru doi ani

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educaţiei

Bogdan Aurescu - ministrul Afacerilor Externe

Sorin Grindeanu - ministrul Transporturilor

Gabriela Firea - ministrul Muncii

Cristian Buşoi - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Florin Cîţu - preşedintele Senatului

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur - ministrul Agriculturii

Rareş Bogdan - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Mihai Tudose / Florin Roman  - ministrul Economiei

Iohannis cheamă partidele la consultări

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, că va chema partidele parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni, după ce se va forma o majoritate asumată. 

În urma declarațiilor președintelui, s-a încheiat și întâlnirea între liderii PNL - PSD, în acest sens. Ieșit la declarații, Florin Cîțu a lansat un atac la foștii parteneri USR-PLUS. De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a subliniat că se află pe drumul formării unei majorități, dar și că sunt uniți de buna-credință. ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească” a spus și președintele PNL. 

Premier 2 ani de la PNL - 2 ani de la PSD. ”Discuție interesantă” spune Cîțu

”Am încercat soluții la această criză politică. PNL a avut ieri o discuție cu cei de la USR, astăzi cu cei de la PSD, vom merge înapoi în partid și vom prezenta concluziile” a spus Florin Cîțu. Cât despre cine va fi viitorul premier, președintele PNL a răspuns: ”Au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani”. ”Nu s-a ajuns la o concluzie, dar este o variantă care a fost pe masă și este interesantă. Am găsit, în această seară, multe lucruri care pot să ne unească.” a subliniat Florin Cîțu, amintind că ”avem nevoie de o guvernare stabilă” în contextul crizei din sănătate, dar și a crizei din energie.

Variantele PSD și USR vor fi prezentate în ședința PNL, cu plusuri și minusuri. ”Trebuie să venim cu o soluție cât mai curând pentru România. S-a discutat foarte mult despre proiecte și despre obiective” a subliniat președintele liberal, după declarația președintelui Klaus Iohannis. 

”Românii trebuie să înțeleagă că am ajuns în această situație pentru că foștii colegi de coaliție au plecat de la guvernare, au semnat o moțiune cu cei de la AUR și apoi au dat jos un guvern. Apoi, nu am mai reușit să găsim o majoritate, iar PNL a flexibilizat mandatul și acum caută să găsească o majoritate” a declarat Florin Cîțu.  

"Acesta este drumul care va duce la formarea unei noi majorități"

Ulterior, la declarații a ieșit și Marcel Ciolacu. Președintele PSD a afirmat că n-au fost discuții pe funcții: ”Prioritatea numărul 1 este stabilizarea României”. ”Eu cred că suntem pe un drum corect și, dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul care va duce la formarea unei noi majorități” a declarat Marcel Ciolacu. Despre varianta premierului prin rotație, liderul PSD a răspuns că ”a fost o discuție, ne menținem decizia partidului și a mea personală de a merge la consultări cu funcția de prim-ministru și, atunci, au venit mai multe soluții, pe care o să le analizăm în partid”. 

Marcel Ciolacu a mai afirmat, despre negocierile cu PNL, că ”n-a fost foarte ușor, dar nici foarte greu, pentru că am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu ne despart”. ”Ne aseamănă foarte multe lucruri, în primul rând, în acest moment, buna-credință. Din acest dialog, așa a reieșit” a completat liderul PSD. 

În weekend-ul care urmează, ”PSD, împreună cu specialiștii și cu liderii politici, vor lucra la un program de guvernare al PSD”, apoi, dacă se va merge pe direcția unei alianțe cu PNL, se va încerca armonizarea programelor de guvernare. 

Și Marcel Ciolacu a arătat spre USR: ”Ar trebui ca românii bolnavi de COVID și bolnavii cronici care n-au acces la sistemul de sănătate să aibă șanse mai mari și să ne uităm exact de ce am ajuns în această situație. Nu pot ura succes vechii construcții care a dus România în această situație”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel