Leguma care oprește căderea părului și previne albirea prematură

Leguma care oprește căderea părului și previne albirea prematură  / Foto: Pixabay
Leguma care oprește căderea părului și previne albirea prematură / Foto: Pixabay

Află în articol care este legume ce oprește căderea părului și previne albirea prematură.

Ceapa aplicată pe scalp de două ori pe săptămâna, timp de 2 luni, stimulează creșterea părului și circulația la nivelul scalpului, scrie Realitatea.net.

Această legumă are proprietăți vindecătoare și conține o cantitate semnificativă de sulf, un nutrient esențial în menținerea sănătății părului. Totodată, sulful îmbunătățește producția de colagen necesar pentru creșterea părului. Ceapa și proprietăți antibacteriene și previne dezvoltarea de bacterii și ciuperci pe pielea scalpului, de multe ori răspunzătoare pentru infecții ale scalpului care cauzează pierderea părului. Totodată, ceapă mai conține și alte minerale precum calciu, magneziu, potasiu, selenium, fosfor. 

Studii recente întocmite de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Bradford au arătat că părul alb apare pe fondul descreşterii catalazei, un antioxidant natural, şi a creșterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea, scrie totuldespremame.ro.

Cum se aplică sucul de ceapă pe păr

Suc de ceapă. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici. Ulterior extrageți sucul cepei cu ajutorul unui mixer, răzătoare sau storcător. După ce ați obținut sucul de ceapă, masați scalpul cu acest lichid. Lăsați sucul pe scalp timp de 15 minute sau chiar și mai mult dacă puteți suporta mirosul. După, spălați părul cu șampon.  În cazul în care aplicați suc de ceapă pe scalp pentru prima dată, testați-l mai întâi pe o porțiune mică pentru a vă asigura că nu sunteți alergici la aceasta.

Ceapă și ulei. Este perfect pentru cei care au probleme cu căderea părului, dar și pentru cei care au un par uscat. Aveți nevoie de 2 cepe, 2 linguri de ulei de cocoș și o lingură de ulei de măsline. De asemenea, va trebui să vă acoperiți capul cu o cască sau cu o pungă. Curățați 2 cepe și puneți uleiul recomandat mai sus în blender. Amestecați-le bine apoi aplicați-le pe par, scrie sănătateafemeilor.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel