Legi Justiţie. Tudorel Toader, în faţa Comisiei speciale parlamentare

Ministrul Tudorel Toader va prezenta, miercuri, 25 octombri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

Coaliţia majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca iniţiativă parlamentară şi nu ca proiect al Guvernului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, la acea dată, că proiectul de modificare a legilor Justiţiei, întocmit de ministrul Tudorel Toader, va fi trimis la Comisia parlamentară specială, condusă de social-democratul Florin Iordache, care va decide "ce rămâne, ce se adaugă şi ce nu rămâne".

"Primul-ministru a trimis o adresă la Ministerul Justiţiei, la sugestia mea, ca să primească de acolo un răspuns scris - care este calendarul prevăzut, estimat, de Ministerul Justiţiei necesar pentru toate procedurile guvernamentale şi când ar fi posibil să ajungă în Parlament aceste proiecte de lege. În varianta scurtă era undeva în partea a doua a lunii decembrie, iar varianta lungă era în martie. Plecând de la acest răspuns, s-a luat decizia ca ceea ce are domnul ministru ca şi proiect de lege (...) să transmită la comisia specială comună constituită în acest sens. (...) Decizia noastră de a fi adoptate aceste legi, în această sesiune parlamentară, este neschimbată', a explicat Dragnea, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

[citeste si]

Liderul PSD a mai spus că dezbaterile asupra proiectului de lege vor începe înainte de a veni răspunsul Comisiei de la Veneţia în privinţa prevederii referitoare la procedura de numire a procurorilor şefi. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, săptămâna trecută, că a finalizat proiectul de modificare a legilor Justiţiei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel