EXCLUSIV  LEGI JUSTIȚIE. Steluța Cătăniciu, "manipulare îngrozitoare". Ce s-a realizat - VIDEO

Deputata ALDE Steluța Cătăniciu a vorbit, la DC News, despre Legile Justiției. 

Steluța Cătăniciu, întrebată care va fi parcursul celor trei legi ale Justiției (303, 304, 317/2004), după deciziile luate de CCR, a oferit următorul răspuns: "Cele trei legi ale Justiției – 303,304 și 317 - s-au aflat în control constituțional la Curtea Constituțională. Am văzut chiar ieri (n.r. marți), Curtea Constituțională a publicat motivarea cu privire la Legea 304/2004 referitoare la organizarea activității judiciare. În momentul în care toate cele trei legi vor fi motivate, ele se vor întoarce în Parlament pentru a fi puse în acord prevederile declarate neconstituționale cu deciziile Curții Constituționale", a explicat Steluța Cătăniciu.

"A existat o manipulare"

De asemenea, a dorit, în cadrul interviului să facă o precizare. "Aș vrea să fac o scurtă precizare cu privire la cele trei legi: a existat o manipulare îngrozitoare. Și anume: în momentul în care se modifică cele trei legi ale Justiției, practic se slăbește lupta împotriva corupției. Nu există nicio legătură între modificarea celor trei legi și lupta împotriva corupției, pentru că vorbim, de exemplu, de Legea 303/2004, care reglementează statutul judecătorilor și procurorilor. Orice profesie din țara aceasta are un statut prin care este reglementată organizarea și funcționarea acelei profesii. Dimpotrivă, spun eu că lupta împotriva corupției și independența justiției au fost întărite prin modificarea acestor legi", a declarat deputata ALDE.

Legea 303/2004

Steluța Cătăniciu susține că două lucruri importante s-au modificat în legea 303/2004. "S-a realizat, chiar dacă nu de tot, această separare a carierei judecătorilor de cea a procurorilor, separare care a fost cerută de mult timp de către judecătorii din această țară. Și s-a reglementat răspunderea materială a judecătorilor și procurorilor. În această reglementare, ALDE a avut un rol deosebit de important, pentru că am fost partidul care a susținut ca statul să fie obligat să se îndrepte împotriva judecătorilor și procurorilor care au acționat cu rea credință", a mai spus Steluța Cătăniciu.

Răspunsul complet, mai jos:

[citeste si]  

VEZI interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel