Legi justiție. Kelemen Hunor, UDMR, prima reacție

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri seara, la tabăra de vară a Uniunii din localitatea Subcetate, că este de acord cu multe dintre principiile enunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, referitoare la modificarea Legilor Justiției, dar a subliniat că este nevoie să vadă textul, pentru că nuanțele sunt importante.

Referitor la prezenta președintelui în circuitul de numire a procurorilor, Kelemen a spus că UDMR nu are nicio opțiune, decizia urmând să fie luată de majoritate.

"Nu există niciun proiect scris, există doar câteva principii enunțate. Cu câteva sunt de acord, cu câteva principii sunt și nu sunt, pot fi discutate. De exemplu, cum se promovează de la o treaptă la alta, de la Judecătorie la Tribunal, sau în diferite poziții în Justiție, sunt de acord. Cu separarea atribuțiilor CSM pentru judecători și procurori sunt de acord și dacă rămâne președintele în circuitul de numire a procurorilor sau nu e mai puțin important. Aici avem o problemă și de constituționalitate. Președintele face parte din executiv, are atribuții executive. Procurorii fac parte din executiv, ei reprezintă statul. Deci poate să-i numească și președintele, poate și fără președinte. Nu avem aici o opțiune, cum dorește majoritatea. Dar multe lucruri sunt bune, cel puțin în ideile enunțate de dl Toader, dar trebuie să vedem textul. Nuanțele sunt importante, însă nimeni nu a văzut un text, cel puțin din colegii mei din UDMR (...), nimeni nu a văzut nicio propunere concretă", a declarat Kelemen Hunor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel