Lăzescu, de la TVR:"Suntem comuniști, sau viitori comuniști"

„Suntem comuniști, sau viitori comuniști, și în orice moment trebuie să ne comportăm ca atare.(…). La asta mă gândesc și când învăț, și când organizez o seară culturală, și când scriu la o revistă, și când merg la centrul științific, la fel ca alții din miile de studenți ai Iașiului”, scria în tinerețe, în Flacăra Iașului, Alexandru Lăzescu, un utecist de nădejde înainte de a deveni democrat. Dintre toți potențialii candidați la șefia TVR, PDL s-a hotărât să îl aleagă tocmai pe Lăzescu.

Lăzescu are un trecut numiri contestate. De exemplu, desemnarea lui la conducerea Departamentului Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Facultatea de Litere din Universitatea Alexandru Ioan Cuza a fost considerată de mulţi ilegală. Funcția de șef de departament poate reveni unui profesor sau conferențiar universitar. Lăzescu este doar lector, fără experiență academică. Mai mult, nici măcar nu a participat la alegeri, nu a trimis un CV sau un proiect managerial, susţin o parte dintre colegii săi.  Asta nu l-a împedicat pe decan să ceară o dispensă pentru numirea lui Lăzescu.

Fostul jurnalist a fost și președinte al Comisiei de Licență de la Departamentul de Jurnalism, chiar dacă, în baza legii, aceste atribuții pot reveni doar unei persoane care a obținut doctoratul. Explicația lui Lăzescu ? El a declarat că a fost vorba de un act de sacrificiu, toate funcțiile din universitate ocupându-le la solicitarea altor persoane. Ministerul Educației a început o anchetă în acest caz anul trecut, dar nu a oferit concluzii certe.

Și în perioada în care a fost membru CA al TVR, în timpul  lui Valentin Nicolau, Lăzescu a fost acuzat de incompatibilitate, în condițiile în care era proprietar și administrator al Radio Direct Focșani. Situația lui a fost analizată de Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților, chiar în urma unei sesizări depuse de Nicolau. Nu a fost luată nicio decizie, de fiecare care dată ședința în acest caz fiind amânată. Și acum Lăsescu s-ar afla într-o situație de incompatibilitate în condițiile în care ar fi  unul dintre acționarii Medianet care editează Ziarul de Iași.

În martie 2004, a avut loc un episod care a rămas în istoria presei. Alin Farcaş, redactor al postului de radio Mix, a amenințat în direct că se aruncă de la etaj în semn de protest faţă de politica instituţiei, condusă de Andi Lăzescu. Farcaş s-a baricadat în studioul postului de radio, anunţând în direct ascultătorii că libertatea de expresie este îngrădită la Mix Fm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel