Lăzăroiu: Geoană ar fi mai bun ca premier decât Ponta

lazaroiu
lazaroiu

Consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marți seara, la Gândul live, că Victor Ponta nu va mai desemnat premier de către Traian Băsescu. Lăzăroiu a afirmat că o variantă mai bună decât Ponta ar putea fi chiar şi Mircea Geoană care, deşi "a făcut greşeli", nu are problemele de credibilitate ale lui Victor Ponta.

Consilierul prezidenţial consideră că şeful statului "are foarte multe motive" să nu desemneze premier persoana livrată de USL pe 10 decembrie, chiar dacă alianţa câştigă majoritatea. "Îi dau dreptate lui Dan Voiculescu: “Constituţia nu-l obligă pe preşedinte să desemneze persoana pe care noi o servim".Asta a spus. E ceva, înseamnă că au citit Constituţia. A spus că are dreptul să numească pe altcineva. Litera Constituţiei asta e: partidul care a câştigat majoritatea. USL e o alianţă, nu-i un partid. Am mai avut povestea asta o dată, cu Iohannis. Una e consultarea, alta e desemnarea. Desemnarea e atributul preşedintelui.

 Lăzăroiu a mai declarat că Ponta ar putea fi trădat din interior de oameni cu care Băsescu poate stabili legături politice. "E posibil ca într-o discuţie între preşedinte şi oameni din PSD să rezulte că au aceleaşi puncte de vedere. Că domnul Ponta are problema plagiatului - în occident e fatal acest schelet din dulap - şi credibilitatea făcută praf. Vine Liviu Dragnea, Miron Mitrea, vor şi ei, Mircea Geoană. Nu cred că majorităţile stau într-o persoană", a spus Lăzăroiu adăugând că această discuţie nu s-a consumat încă, dar "poate să aibă loc atunci, la consultări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel