Lazăr, semnal de alarmă: Chiar aţi fost prezenţi în această luptă?

Mihai Ciobanu / 12 iul 2019 / 20:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Lazăr Gigel, directorul CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia consumului de droguri din România şi a acţiunii sau lipsei de acţiune a autorităţilor pentru limitarea fenomenului. 

"Nu vreau sa pierdem prin neprezentare! In antidrog s-a gresit mult in toti acesti 12 ani. De la ceteva zeci de mii s-a ajuns la cateva sute de mii de consumatori ocazionali de droguri. S-a ajuns la morti, internati, sevraj si dependenti. Stim ca nu este confortabil sa recunosteti ca v-ati blocat in hartii si proceduri, ca ati interpretat eronat orice legislatie in materie. Dar negand greselile de 12 ani, nu faceti altceva decat sa cresteti consumul.

Va puteti uita in ochii parintilor neputiciosi? Puteti privi ca nu avem prevenire coerenta in politici publice, centre de tratament, sistem integrat pentru cei ce din varii motive au ajuns 'drogati'? Va intreb ...pana cand? Pana cand credeti ca nu veti raspunde si veti pasa responsabilitatile intre voi? Asteptam sa spuneti ca s-a pierdut lupta cu drogurile? Chiar ati fost prezenti in aceasta 'lupta'?", scrie Lazăr Gigel pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj ţintit către factorii de decizie în lupta antridrog din România.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24