Lavinia Șandru a izbucnit în direct. Replici dure cu Voiculescu: Manipulați în mod mizerabil

Lavinia Șandru
Lavinia Șandru

Lavinia Șandru a fost acuzată luni, în emisiunea pe care o moderează la Realitaea TV - ”Deschide lumea”, că ”manipulează în mod mizerabil”. Acuzația a fost făcută de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o intervențiie prin telefon în timpul emisiunii.   

Subiectul care a creat polemica a fost prezența fostului ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru, la protestul părinților din fața Ministerului Sănătății, nemulțumiți de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor. Acesta a venit cu flori la mamele care protestau în fața Ministerului Sănătății și le-a cerut scuze după ce, din cauza unui ordin comun dat de el și de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, sute de părinți ai copiilor cu deficiențe severe riscă să rămână fără indemnizația de însoțitor.

”Am văzut ce înseamnă să fii în fruntea unui minister să nu prea știi ce ai de făcut acolo și să spui că pur și simplu a fost o greșeală a celor din subordinea ta, dar nu-i nicio problemă, cei care au venit după tine n-au decât să rezolve problema și sunt niște ticăloși pentru că nu o rezolvă. (...) În locul lui mă băgam în casă, trăgeam obloanele și mă și ascundeam sub pat de rușine, nu să dau vina pe altcineva”, a spus Lavinia Șandru, legat de prezența fostului ministru Dragoș Pâslaru la protestul dn fața Ministerului Sănătății.  

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, a intervenit în emisiune, prin telefon, precizând că tot ce trebuie făcut este corectarea unui procent dintr-o anexă.  

[citeste si]

”Este o greșeală, trebuie corectată și poate fi corectată imediat. Vorbim despre un procent, într-o anexă a ordinului, acest procent poate fi corectat imediat”, a explicat Vlad Voiculescu. 

Moderatoarea emisiunii, Lavinia Șandru a fost revoltată nu doar de faptul că fostul ministru a vorbit despre ”un procent care trebuie corectat”, având în vedere că pentru această greșeală suferă multe familii, ci și de faptul că Vlad Voiculescu a spus și că ”dacă sunt alte corecturi, trebuie făcute cât mai repede”.

”Asta e ceea ce înțelegeți dvs să ne spuneți, că cei care au venit după dvs trebuie să găsească greșelile și să le corecteze? Nu aveți nici cea mai mică responsabilitate aici?”, a intrebat Lavinia Șandru.

”Sigur că avem această responsabilitate,  dar din păcate, această greșeală nu poate fi corectată de noi, poate fi corectat doar de cine este acum în funcție. Mă interesează și-mi pare foarte rău, dar trebuie corectată acum”, a replicat Vlad Voiculescu, explicând și faptul că dacă cineva i-ar fi adus la cunoștință că există o eroare în acel ordin l-ar fi corectat atunci.

Întrebat cum a semnat acel ordin dacă nu l-a citit, Vlad Voiculescu a rugat-o pe moderatoare să întrebe pe unul dintre invitații în platou, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Adrian Dobre,  dacă acele comisii care lucrează acum pentru corectarea ordinului respectiv sunt aceleași care au lucrat la ordinul în cauză, dar și care sunt măsurile pe care vrea să le ia decidenții actuali și de ce nu le-a luat până acum.

Mă indignează calmul cu care vorbiți, cum puteți să fiți așa de calm când sute de mame plâng și așteaptă cu disperare să vadă ce reușesc să facă actualii miniștrii ca să iasă în două zile acest ordin?", a adăugat jurnalista.

”Dar eu nu pot să înțeleg cum dvs puteți să manipulați în așa hal”, a mai spus fostul ministru.

”Contează ce ați făcut greșit cât ați fost ministru, fapt pentru care nu dați socoteală”, i-a transmis Lavinia Șandru, moment în care Vlad Voiculescu a reacționat dur: ”Iar ceea ce face acest guvern și ceea ce faceți dvs în acest moment  este să manipulați în mod mizerabil”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel