LAURA CODRUȚA KOVESI, despre ridicarea lui RADU MAZĂRE

LAURA CODRUȚA KOVESI, șeful Direcției Naționale Anticorupție,  a declarat la o emisiune TV că nu crede că Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, a fost deranjat de procedura de aducere a sa la parchet, dintr-un restaurant din Capitală, subliniind că acesta a putut fi văzut relaxat, ulterior, la geamul DNA.

LAURA CODRUȚA KOVESI. "Sunt jandarmi care erau în uniformă. Uniforma este stabilită prin regulament, la fel și armamentul pe care îl poartă este stabilit prin regulament, au pus în aplicare un mandat de aducere — nu cred că a fost deranjat nici domnul Mazăre, l-ați văzut cu toții, în geam, la DNA, deci nu văd de ce ar trebui să dăm așa importanță acestui subiect", a afirmat șeful DNA.

Kovesi a explicat că primarul municipiului Constanța a fost citat telefonic, însă acesta a mers în altă parte, iar procurorul a emis un mandat de aducere.

Citește și: LAURA CODRUȚA KOVESI: Baronii se gândesc că nu pot fi prinși

"De obicei, mandatul de aducere poate fi pus în aplicare prin procurori ai DNA, care, fiind polițiști judiciari, nu merg în uniformă, sau, de foarte multe ori, apelăm la Jandarmeria Română, nu pot să stabilesc eu prin ordin ce uniformă poartă jandarmul când merge în acțiune. Este uniformă prevăzută în regulamentele militare, prevăzută în lege, plus de asta nici nu cred că trebuie să stabilim noi uniforma jandarmului în funcție de persoana pe care o ridicăm, adică indiferent de persoana cercetată jandarmul are aceeași uniformă", a precizat ea.

Citește și: Parlamentul, între DNA și arestarea politicienilor. Kovesi: Procedura trebuie eliminată

Referitor la sesizarea înaintată CSM în cazul judecătoarei de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a respins propunerea de arestare preventivă a primarului Radu Mazăre, Kovesi a subliniat că aceasta nu a vizat soluția dată de magistrat, ci chestiuni de procedură.

Despre eventualitatea unor noi sesizări în cazul în care vor mai fi probleme în instanță, Kovesi a subliniat: "Sigur. Nu este nici prima sesizare, nici ultima".

Ea a menționat că a făcut plângeri la CSM chiar împotriva unor procurori din DNA și s-au promovat acțiuni de disciplinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel