Laura Chiriac a demisionat. Atac dur la adresa fostului angajator

Laura Chiriac (ALDE) a anunțat că şi-a depus, joi, demisia din funcţia de consilier de stat în cadrul Guvernului, exprimându-și, totodată, dezacordul faţă de modul de constituire a Cabinetului Cioloş, pe care îl cataloghează drept "rodul improvizaţiei".

În opinia Laurei Chiriac, programul de guvernare al noului Executiv "demonstrează încă o dată că poziţia ALDE de a trece în opoziţie este pe deplin justificată".

"Luni, membrii Biroului Politic ALDE au votat în unanimitate trecerea în opoziţie faţă de actuala formulă de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau să anunţ că joi mi-am depus oficial demisia din funcţia de consilier de stat. Prin acest act unilateral de voinţă îmi exprim dezacordul faţă de modul în care Guvernul Cioloş a fost constituit. Consider că acest Cabinet este rodul improvizaţiei", susţine Laura Chiriac, în cadrul unui comunicat de presă.

[citeste si]

Ea critică crearea unui Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, afirmând că nu vede necesitatea unui 'ordonator de credite care va plăti cafelele şi sălile de conferinţă doar pentru a trimite solicitările oamenilor mai departe, către ministerele de resort'.

"Chiar e nevoie de un minister cu o armată de oameni pentru consultarea societăţii civile?! Un minister al centralistelor nu este răspunsul aşteptat de români la soluţionarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care îngroaşă aparatul birocratic. Oamenii au nevoie de acţiuni concrete la probleme reale. Au nevoie să vorbească direct cu funcţionari specializaţi din ministere, care să le arate respect şi bună-credinţă! Fiecare minister, fiecare instituţie din administraţia locală sau centrală trebuie să asculte şi să răspundă! Nu de cafenele politice şi de întâlniri sterile ducem lipsă! Ci de răspunsuri prompte şi rezolvări rapide", susține Laura Chiriac.

Jurnalista Laura Chiriac a lucrat pentru Radio France Internațional, AFP, Realitatea TV sau România TV. În vara acestui an, Laura Chiriac s-a înscris în ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel