Laszlo Tokes: Ungurii din Ardeal, prezenți în viitor doar în muzee

tokes
tokes

Vizibil îngrijorat de scăderea continuă a numărului de unguri din Ardeal, vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a estimat marţi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că peste câteva generaţii românii vor ajunge să afle despre maghiari din muzee, învinovățind UDMR pentru această situație ”catastrofală”.

„Politica maghiară nu a fost una responsabilă în ultimii douăzeci de ani. (...) Când nepoţii dumneavoastră, dragi fraţi români, vor fi încă în Transilvania, noi numai în muzee vom figura, dacă continuăm în aşa fel!”, a afirmat Tokes, citat de bihon.ro.

Dorind să exemplifice, europarlamentarul a nominalizat municipiul Oradea, care, în ultimii douăzeci de ani, populația de etnie maghiară a scăzut de la 75.000 de locuitori, la 42.000.

Totodată, Laszlo Tokes a apreciat că nici evoluția demografică a românilor nu este foarte optimistă: ”Şi românii descresc, dar totuşi altele sunt proporţiile”.

În aprecierea sa, vicepreşedintele Parlamentului European a depășit granițele țării în evaluarea sa, afirmând că și „rasa albă europeană e supusă aceluiaşi proces”, cu referire expresă la Europa occidentală. „O spun cu regret: nici credinţa nu ne ajută, la urma urmei”, a spus Laszlo Tokes.

Întrebat dacă există un pericol al islamizării, europarlamentarul a arătat că în ultimii ani, în Europa, a crescut exponenţial numărul celor care aparţin religiei islamice și asta ar trebui să fie un îndemn pentru a încerca ”supraviețuirea” și ”înflorirea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel