EXCLUSIV  Laszlo Attila, mesaj CLAR pentru viitorul Parlament. "E cel mai important lucru în următorul mandat"

Senatorul UDMR Laszlo Attila, preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, a transmis un mesaj clar pentru viitorii parlamentari. 

"E foarte puţin probabil ca în patru ani să poţi rezolva toate problemele dintr-un domeniu. Deci foarte probabil, necesită o solidaritate la nivelul vieţii politice, o consecvenţă şi o continuitate în toate măsurile. Cred că cel mai important lucru în mandatul următor este de a ajunge la un consens pentru a aloca o sumă şi un procent mai mare din bugetul statului pentru dezvoltarea sănătăţii. La ora actuală, această sumă ar trebui să fie undeva la 10 la sută din PIB, iar din această sumă, ar fi imperios necesar să alocăm peste 8 la sută sistemului primar.

De ani de zile, doar vorbim teoretic de necesitatea şi de intenţia de întărire a sistemului de medicină primară. Cu toate astea, am ajuns în situaţia în care acum ne lipsesc 1400 medici de familie. Cei mai tineri sunt în Covasna, cu o medie de vârstă de 56 de ani. Cu alte cuvinte, probabil că o bună parte dintre aceşti colegi vor ajunge la vârsta de pensionare. Încet, încet, ajungem să vorbim de sute de mii sau milioane de persoane fără asistenţă medicală", a declarat senatorul Laszlo Attila în exclusivitate pentru DC NEWS, la dezbaterea online "Ce votez pentru sănătate", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel