Kovesi, susţinută de Putere la şefia Parchetului European. Răspunsul ALDE

Tudor Ionescu (ALDE), a comentat la Antena 3 posibilitatea ca ALDE să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror şef european, după ce Viorica Dăncilă a dat de înţeles că PSD ar putea să facă acest lucru. 

"Răspunsul ALDE este unul tranşant. Doamna Kovesi nu este reprezentantul României. Este un cetăţean român care şi-a depus o candidatură, a existat un proces de selecţie total netransparent al unor experţi, nu am ştiut cum s-a făcut, cum s-a ajuns la o listă scurtă cu trei candidaţi şi de ce nu. De ce procurorii din Italia, care chiar s-au luptat cu adevărata Mafie, nu au trecut de această comisie de experţi, nu mai contează. După aceea s-a ajuns la o negociere politică. Pentru noi, oricum, e clar. Doamna Kovesi, prin simplul fapt că a încălcat Constituţia României de trei ori, conform deciziilor CCR, nu are de ce să ocupe această funcţie", a declarat Tudor Ionescu. 

Procedura de selecţie a procurorului şef european este aşteptată să reînceapă de îndată ce funcţiile importante de la Bruxelles vor fi ocupate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel