Kovesi, procuror european. Dragnea: Va avea un handicap de legitimitate

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Marii lideri europeni sunt în campanie electorală atunci când vorbesc despre lupta anticorupţie din România, respectiv despre activarea articolului 7 al Tratatului UE, transformând România "într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze", a declarat vineri liderul PSD Liviu Dragnea.

"Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze de la nişte galerii. Vorbim în România despre lupta anticorupţie? S-a vorbit în România despre marile cazuri de corupţie şi de devalizări uriaşe din ţările vest europene? Despre care luptă anticorupţie care este blocată în România e vorba aici? (...) Au fost la Bruxelles şi îmi spunea cineva ca marii specialişti, funcţionari de fapt, nu se uitau pe texte şi aveau o problemă cu mitingul nostru de anul trecut, unde au fost 400.000 de oameni. Despre ce discuţii vorbim? Vorbim despre oficiali europeni care se pe de o parte ne spun că şi ăsta tot standard dublu e, ca nu cumva politicul să se interfereze în Justiţie şi cer să oprească ancheta penală. Cine să meargă să oprească ancheta penală? Cineva din Guvern, din Parlament? Iar pe de altă parte negociază ca la piaţă funcţia de procuror european? Şi noua ne spun să facem cum? Modelul lor sau cum? Vorba românească: Să faci ce zice popa, nu ce face popa, până la urmă", a declarat Dragnea la Călăraşi.

Dragnea: Guvernul nu poate face paşi înapoi în lupta anticorupţie.

"Nu cred că Guvernul se ocupă de lupta anticorupţie. Din câte ştiu eu, de lupta asta se ocupă procurorii, chiar şi cei care sunt conduşi de complici ai torţionarilor. (...) Trebuie să se ocupe DNA, secţia de investigare a magistraţilor, şi aşa mai departe. Cu ce au fost blocaţi? Nu există nicio măsură a Guvernului sau a Parlamentului, ba, dimpotrivă, Guvernul a adoptat tot ce avea de adoptat pentru asigurarea de condiţii bune şi Parlamentul a adoptat legi ca să asigure finanţarea salarială. (...) Că merge nu ştiu ce procuror la Bruxelles şi în spate are nişte acuzaţii de hărţuire sexuală, numai în România se poate asta", a afirmat liderul PSD.

Dragnea a reafirmat că, indiferent cine va fi desemnat procuror european, va avea "un mare handicap de legitimitate", numirea sa fiind rezultatul doar a unei negocieri politice.

"Nu văd în niciun fel, chiar nu mă interesează (n.r. - ridicarea controlului judiciar pentru Laura Codruţa Kovesi). Nu mă interesează cine va fi procuror european, cert este că, indiferent cine va fi ales, pleacă cu un mare handicap de legitimitate, pentru că nu a fost rezultatul unui proces de evaluare serioasă, lungă, făcută de un comitet, de o comisie de jurişti, de judecători, de magistraţi din Europa care sa fie dincolo de orice îndoială şi vor fi rezultatul unei proces politic, unei negocieri politice. Deci va fi politizat. În această jurisdicţie ne-a băgat dl. Cioloş", a argumentat Dragnea.

Atenţionat de jurnalişti că Tudorel Toader a fost al nouălea ministru al Justiţiei care a susţinut acest mod de selecţie privind procurorul european, Dragnea a spus: "Foarte bine, asta e. N-am dreptul la opinie? Domnul Toader e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici la Toader nici măcar la propriul guvern. Suntem sute de mii de membri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel