Kovesi, la Parchetul General după conducerea DNA. SRS: ''Nu îndeplinește condițiile''

Kovesi
Kovesi

Klaus Iohannis a semnat luni, 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Potrivit unor informații apărute în presă, Kovesi ar dori să ocupe un post la Parchetul General. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat situația.

Sorin Roșca Stănescu a afirmat că Laura Codruța Kovesi nu îndeplinește condițiile pentru a lucra la Parchetul General după ce în presă au apărut zvonuri potrivit cărora aceasta ar urma să ocupe o poziție în cadrul Parchetului.

În ciuda spectacolului jalnic pe care l-a regizat la DNA, cu ocazia despărțirii de colegii ei subordonați, când i-a înșirat pe scară, doamna Laura Codruța Kovesi nu pleacă în glorie, ci pleacă cu picioarele înainte.

Ce a avut, a avut. Ce a primit de la Băsescu și apoi de la Iohannis, a primit, dar problema este că pleacă cu picioarele înainte pentru că pleacă sancționată pentru cea mai gravă sancțiune care i se poate da unui om al legii: încălcarea Constituției, încălcarea unor legi fundamentale ale statului român. Este în continuare în cercetarea CSM-ului pentru diverse fapte, împotriva ei sunt multe plângeri penale, care sunt anchetate în prezent. Eu nu cred că este în măsură să își aleagă poziția și satelitul pe care vrea să îl zburde în continuare. Trebuie spus că doamna Kovesi nu îndeplinește condițiile pentru a lucra la Parchetul General, nu are nici condițiile de vechime, nu are nici numărul de dosare instrumentate ca să poate să lucreze. Ea nu poate lucra decât prin excepție. Cine lucrează la Parchetul General, fie îndeplinește condițiile pe care doamna Kovesi nu le îndeplinește, fie este exceptat de către CSM. Nu cred că CSM este dispus să îi acorde această favoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel