Kovesi, la Bruxelles. Pleșoianu-Macovei, contre

După întrebările lui Liviu Pleșoianu adresate Laurei Codruței Kovesi la Bruxelles, Monica Macovei spune că deputatul a făcut România de râs. Pleșoianu i-a răspuns Monicăi Macovei chiar la postarea unde europarlamentarul a făcut această acuzație. 

"Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?

Evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat “Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina”.

La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?" a scris Monica Macovei pe contul său de socializare.

Iată și răspunsul lui Liviu Pleșoianu:

"I-am răspuns Mamei DNA chiar pe propria-i pagină: 'Distinsă doamnă, vă aștept chiar pe dvs. la Comisia SIPA. Sunt membru și acolo... Se întâmplă... Dați curs invitației? Dacă nu, ne vedem la Bruxelles...'" a scris jurnalistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel