Kovesi demarează o anchetă internă la DNA

Laura-Codruţa-Kövesi
Laura-Codruţa-Kövesi

Laura Codruţa Kovesi a declarat, luni, că va face o anchetă internă la Direcția Națională Anticorupție. Motivul invocat de aceasta a fost că unii angajați l-ar fi favorizat pe Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Angajaţii DNA ar fi furnizat date importante din anchetă liderului PDL. Oltean este acuzat de DNA de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi.

Monica Macovei i-a cerut, duminică, lui Ioan Oltean, să-și dea demisia pentru că "numai USL, care nu are niciun criteriu etic sau moral, își ține persoanele anchetate penal în funcții de conducere și chiar în funcții de miniștri, în timp ce PDL are criterii etice și respectă justiția".

Eurodeputata PDL a adăugat: "comunicatul DNA care anunță începerea urmării penale împotriva lui Ioan Oltean precizează că procurorii au luat această măsură întrucât domnul Oltean ar fi folosit "influența sau autoritatea funcției de vicepreședinte/ secretar general al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în forma continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel