Kovesi dă detalii în cazul Dan Andronic și Remus Truică

Procurorii DNA Brașov i-au reținut pe Remus Truică, Dan Andronic, Robert Mihăiţă Roşu și Marius Marcovici, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, dosar unde prejudiciul calculat se ridică la circa 135 de milioane de euro.

"Într-un nou dosar au fost reținuți noaptea trecută Remus Truică, Dan Andronic și Andrei Marcovici. Este un dosar cu un prejudiciu uriaș", i-a spus jurnalista de la TVR 1 Laurei Codruța Kovesi.

"Da, este un prejudiciu uriaș. Acest dosar este disjuns dintr-un alt dosar investigat de DNA anul trecut, între timp au mai fost identificate, în cadrul DNA, două dosare mai vechi care au fost închise din lipsă de probe la data respectivă, dar este important, chiar una dintre persoanele vizate în acest dosar, a făcut ea însăşi o sesizare la începutul anului.

Într-adevăr, prejudiciul pe care îl presupunem că s-a comis şi pe care sper să-l putem dovedi cu probe se ridică undeva la peste 135 de milioane de euro. Este o sumă enormă, este contravaloarea unui teren care a aparţinut întotdeauna statului şi care a fost retrocedat - din punctul nostru de vedere - în mod ilegal, din punctul nostru de vedere. Dacă ar fi să spun ce reprezintă această sumă imaginați-vă că ar fi echivalentul alocaţiei pe care ar putea s-o primească, timp de un an, aproximativ un milion de copii din România", a spus Laura Codruța Kovesi la TVR 1.

VEZI ȘI: Dan Andronic și Remus Truică luau 80% din banii lui Paul Lambrino

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel