Kovesi, audiată la CSM. Ce spune Chirieac despre ”rezultat”

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat audierea la Secția de Procurori a CSM a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, și a declarat, la Antena 3, că aceasta va fi absolvită de orice răspundere.    

Bogdan Chirieac a reamintit că în scandalul înregistrărilor din ședințele DNA în care Kovesi le cerea procurorilor să decapeze la dosare ca să ajungă la premier, fosta șefă a DNA le-a spus colegilor săi să mergă în fața detectotului de minciuni pentru a afla cine a dat înregistrarea presei.

"Au fost trei procurori demni care au refuzat acest lucru, Mihaela Iorga Moraru, Nicolae Marin și Doru Țuluș. Restul procurorilor au acceptat. Doamna Moraru a avut chiar de suportat repercusiunile doamnei Kovesi. Eu cred că nu se va întâmpla nimic. Secția de procurori o va absolvi pe doamna Kovesi de orice vină. Este acea secție care a respins raportul lui Tudorel Toader în șase secunde, cu tot felul de soluții aberante, cu ținerea la frigider a unor aspecte de la DNA Ploiești. Este aceeași secție de procurori care va da aviz negativ doamnei Adina Florea, candidată la șefia DNA”, a explicat Chirieac.  

Kovesi susținută de adminstrația Obama

Analistul politic a mai declarat că toate acțiunile Inspecției Judiciare vor eșua la secția de procurori datorită susținerii internaționale pe care fosta șefă a DNA a avut-o.

"Pentru SUA, doamna Kovesi este un fel de erou așa. Doamna Kovesi a răvășit o țară cu consecințe dezastruoase. Probabil că România a fost întârziată de această așa zisă luptă anticorupție cu cel puțin un deceniu. Dacă ne uităm, în comparație în alte state, sunt difrențe enorme, exemplul este Olanda în care procurorul a negociat cu o corporație o amendă pentru a închide dosarul penal. La noi, firmele românești au fost desființate. Corupția nu a fost oprită, dar a fost distrusă administrația și capitalul autohton. Kovesi este produsul de succes al fostei administrații americane democrate și nu va răspunde pentru nimic", a adăugat analistul.    

Laura Codruța Kovesi a ajuns miercuri dimineață la CSM unde este audiată în legătură cu înregistrările din ședințele DNA unde aceasta le cerea procurorilor să decapeze în dosare pentru a ajunge la premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel