Klaus Iohannis-Pavlo Klimkin. Ce a vorbit președintele cu ministrul de Externe ucrainean

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe ucrainean, Pavlo Klimkin, context în care a transmis sprijinul ferm al României pentru continuarea parcursului european și democratic al Ucrainei.

Potrivit Administrației Prezidențiale, discuția dintre cei doi oficiali a vizat în mod deosebit perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale și evoluția situației din Ucraina după semnarea noului acord de la Minsk din 12 februarie, referitor la încetarea focului în estul țării.

În context, președintele Iohannis și-a exprimat speranța că intrarea în vigoare, la 15 februarie, a unui armistițiu necondiționat și cuprinzător, va fi respectată de toți cei implicați și va conduce la o stabilizare a situației în regiune.

CITEȘTE ȘI: Criză Ucraina. Băsescu, avertisment pentru Iohannis: Nu te băga!

"Președintele României a reafirmat susținerea față de asigurarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și a transmis sprijinul ferm al României pentru continuarea parcursului european și democratic al Ucrainei", arată Administrația Prezidențială.

De asemenea, a fost subliniată importanța deosebită, pentru reușita acestui demers, a continuării și aprofundării de către autoritățile de la Kiev a procesului de reformă internă, mai ales în domeniul luptei anticorupție și al consolidării instituțiilor statului.

La discuții a participat și ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer.

Ministrul de externe ucrainean efectuează o vizită oficială la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel