Klaus Iohannis a anunțat premierul! LIVE TEXT

Klaus Iohannis a anunțat marți numele premierului desemnat.

Șeful statului a avut luni și marți a doua rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare, pentru desemnarea premierului.

Marți, la ora 17:00, Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei declarații de presă numele premierului desemnat și concluziile consultărilor cu partidele și formațiunile parlamentare. DCNews a transmis Live Text cele mai importante declarații ale președintelui.

Iată cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis:

Am ajuns la câteva concluzii importante în urma primei runde de consultări. Mi-am format o opinie și vreau să o prezint pe scurt.

După părerea mea, în această etapă pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent, tehnocrat, o persoană curată. E nevoie să fie promovați care să fie performanți și asupra cărora nu planează niciun dubiu. E nevoie de partide fără corupți. E nevoie ca partidele politice să facă curățenie în interior.

Am nevoie de întăritatea statului de drept, asta tradus pt partide înseamnă ca atunci când procurorii cer înciinvari în Parlament, sa le primească. Este nevoie de deschiderea competiției politice. Nu putem să așteptăm o îmbunătățire a clasei politice doar din interiorul partidelor. E nevoie de oameni noi. Fără oameni noi e greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece, dar trebuie să avem și intrări noi în sistem. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și euro-atlantică și de asemenea, este nevoie ca orice guvern vom avea să fie sprijinit de Parlament și de partide pentru a lua măsuri care să asigure creștere economică sustenabilă.

Așadar, îl desemnez pt funcția de premier pe Dacian Cioloș.

 Primele declarații ale lui Dacian Cioloș:

Trecem printr-o perioadă cheie.

Cred că acest mod de lucru ne va doveni maturitate și ne va permite să schimbăm ce este de schimbat în societatea.

Am intenția să deschid guvernul spre societate.

În perioada următoare, îmi voi concentra atenția pe echipa cu care vreau să merg în fața Parlamentului. După aceea, vom discuta mai în detaliu despre proiectele pe care le avem. Pentru mine, lucrul în echipă este esențial.

--------------------------------------------

Potrivit surselor DCNews, Klaus Iohannis va alege numele premierului desemnat din două variante: una europeană - reprezentată de Dacian Cioloș - și una americană - reprezentată de Călin Georgescu.

[citeste si]

După ce a deținut portofoliul de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a fost sprijinit de Franța pentru a fi desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. El a studiat o perioadă bună de timp în Hexagon, unde a beneficiat de o bursă guvernamentală. De precizat că, în perioada în care făcea parte din Comisia Europeană, Dacian Cioloș era catalogat de presa britanică drept comisar european din partea Franței. Site-ul Euractiv scria încă de săptămâna trecută că Dacian Cioloș va fi desemnat prim-ministru al României.

Soluția americană pe care o poate alege Klaus Iohannis pentru funcția de premier este Călin Georgescu. Acesta a fost raportor special ONU și a reprezentat România în Comitetul Național al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu. Între 1997 și 2013, Călin Georgescu a fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din România, iar din anul 2013 este președintele Centrul European de Cercetare din Viena, care face parte din Clubul de la Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel