Kirk Douglas a murit! Avea 103 ani, dar nu era cel mai bătrân actor

Celebrul actor Kirk Douglas s-a stins din viață la 103 ani. Pare incredibil, dar nu era cel mai bătrân actor de la Hollywood. Există un altul, care are 105 ani!

Kirk Douglas, născut Issur Danielovitch, mai târziu Demsky, a venit pe lume la 9 decembrie 1916, în Amsterdam - New York. Părinții săi, Bryna (Sanglel) și Herschel Danielovitch, erau evrei imigranți din Chavusy, Mahilyow Voblast (acum în Belarus), conform imdb.com.

A fost actor, regizor, producător de film, unul dintre supraviețuitori „Epocii de Aur" a Hollywood-ului.

Trista veste a fost confirmată, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, de către Michael Douglas, fiul său care i-a călcat pe urme în Cetatea Filmului.

„Cu o tristețe imensă, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103. Pentru lume el era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, care a trăit bine în anii săi de aur, un umanitar al cărui angajamentul față de justiție și cauzele nobile în care a crezut, a stabilit un standard la care toți să aspirăm.

Dar pentru mine și pentru frații mei, Joel și Peter, el a fost pur și simplu tata, pentru Catherine, o socru minunat, pentru nepoții și strănepotul lui - bunicul lor iubitor, și pentru soția sa Anne, un soț minunat.

Viața lui Kirk a fost bine trăită și el lasă o moștenire în film care va dura pentru generațiile următoare și o istorie ca un filantrop renumit, care a lucrat pentru a ajuta publicul și pentru a aduce pacea pe planetă.

Lasă-mă să închei cu cuvintele pe care i le-am spus la ultima sa zi de naștere și care vor rămâne întotdeauna adevărate: „Tată - Te iubesc atât de mult și sunt atât de mândru că sunt fiul tău”, a scris Michael Douglas.

Filmele sale

De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme. Primul său film a fost „Strania iubire a lui Martha Ivers", în 1946, iar recunoașterea internațională a primit-o după ce a jucat rolul boxerului fără scrupule Midge Kelly, în filmul Campionul (1949), rol care i-a adus, de altfel, și prima sa nominalizare la premiul Oscar, la categoria pentru cel mai bun actor. Calitatea muncii sale a continuat să atragă atenția criticilor și a fost din nou nominalizat la Oscar, de data aceasta pentru rolul său de producător, pentru filmul The Bad and the Beautiful (1952), și ca actor, din nou, pentru rolul de pictor torturat Vincent van Gogh în „Van Gogh" (1956). Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale rămâne, însă, cel al magnificului gladiator din Spartacus (1960).

A fost cowboy-ul rebel din „Bravii sunt singuratici" (1962), a jucat alături de John Wayne în povestea celui de-al doilea război mondial „In Harm's Way" (1965), ca apoi să apară pe marele ecran, din nou alături de „The Duke", într-o dramă despre lupta israeliană pentru independență, „Proiectează o umbră uriașă" (1966) și în „Comoara din diligență" (1967).

A apărut alături de Burt Lancaster în opt filme: „Merg singur" (1947), „Răfuială la O.K. Corral" (1957) și „Discipolul diavolului" (1959), „Lista lui Adrian Messenger" (1963), „Șapte zile în Mai" (1964), „Victorie la Entebbe" (1976), „Morții nu poartă tartan" (1982) și „Tipi duri" (1986).
În 1996, la a a 68-a Gală Anuală a Academiei Americane de Film, a primit din un Oscar onorific pentru întreaga carieră din mâna lui Steven Spielberg. A câștigat două Golden Globe, în 1957 și în 1968.

Le-a avut ca parftenere de scenă pe unele dintre cele mai frumoase și mai cunscute actrițe din lume: Lauren Bacall, Gena Rowlands, Eve Miller, Lana Turner, Eleanor Parker și altele.

S-a retras oficial după filmul „Illusion" (2004), la vârsta de 87, deși a mai apărut într-un film patru ani mai târziu, „Meurtres à l'Empire State Building" (2008).

Kirk Douglas era tatăl unui alt celebru actor, Michael Douglas și socrul superbei actrițe Catherine Zeta -Jones. 

Era al dolilea cel mai bătrân actor din lume

Deși avea venerabila vârstă de 103 ani, Kirk Douglas nu era cel mai bătrân actor încă în viață. Acesta este Norman Lloyd, care are 105 ani și s-a născut pe 8 Noiembrie 1914. Acesta lucrat în toate aspectele majore ale industriei de film și teatru, radio și televiziune, cu o carieră care a început în 1923, ikar ultimul său film a fost „Trainwreck" în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel