Kim Jong-Un, întrevedere cu Trump. Liderul Coreei de Nord, declarație istorică

Kim Jong Un a vorbit despre întrevederea cu Doanld Trump, făcând referire la ”dialog”, ceea ce este o adevărată premieră pentru Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-a referit pentru prima dată în public la un "dialog" cu Statele Unite în timp ce se precizează un summit între preşedintele american, Donald Trump, şi Kim, a transmis marţi agenţia oficială nord-coreeană, KCNA, scrie AFP. 

Kim Jong Un a prezentat un raport în faţa unor înalţi responsabili ai partidului unic "asupra situaţiei din Peninsula Coreeană", incluzând "perspectiva dialogului între Statele Unite şi RPDC (acronimul oficial al Coreii de Nord), potrivit KCNA, la scurt timp după ce preşedintele american anunţase luni că istorica sa întâlnire cu Kim va avea loc "în mai sau la începutul lui iunie". 

De asemenea, este pentru prima dată când agenţia oficială nord-coreeană face aluzie la un summit cu Statele Unite, însă fără să menţioneze explicit ori să citeze numele lui Donald Trump. 

Phenianul nu a confirmat niciodată oficial propunerea sa discuţii cu Casa Albă privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, transmisă la Washington de un emisar al Seulului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel