Kim Jong - Trump întâlnire. Casa Albă a anunțat data și ora

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Casa Albă a anunţat luni că întâlnirea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, va avea loc în Singapore pe 12 iunie, la ora locală 09.00, informează Reuters. 

Sancţiunile Washingtonului împotriva regimului de la Phenian rămân însă în vigoare. "Politica noastră nu s-a schimbat şi nu vom înceta presiunea până nu observăm denuclearizarea", a precizat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders, citată de Yonhap.

Reamintim că întâlnirea celor doi președinți va avea loc după o serie de controverse, care au făcut ca întrunirea să atârne de un fir de ață.

Scrisoarea lui Trump din urmă cu o săptămână 

În urmă cu doar o săptâmână, Donald Trump a anunţat că i-a transmis o scrisoare preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

'Eram foarte nerăbdător să vă întâlnesc. Din nefericire, din cauza mâniei imense şi a ostilităţii afişate în ultima dumneavoastră declaraţie, consider inoportun, în acest stadiu, să avem această întâlnire', explică Trump în scrisoare transmisă lui Kim Jong Un şi publicată de Casa Albă.

'Spre binele celor două părţi, dar în detrimentul celui al restului lumii', summitul din Singapore nu va mai avea loc, menţionează Trump în continuare, ţinând să-i amintească totodată omologului său nord-coreean de forţa arsenalului nuclear al SUA.

'Evocaţi arsenalul vostru nuclear, dar al nostru este atât de masiv şi puternic că îl rog pe Dumnezeu să nu avem vreodată nevoie să-l folosim', subliniază Trump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel