Kelemen Hunor: UDMR va participa la consultările cu preşedintele. Precizare despre noul premier

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

UDMR va participa la consultările cu Klaus Iohannis.

UDMR va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru, anunţă preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

'Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că preşedintele statului invită partidele parlamentare la consultaţii - la care desigur şi UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie', a scris Kelemen Hunor, miercuri, pe Facebook, după adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură.

El spune că a votat moţiunea pentru că 'Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii'. 'Guvernul Orban a picat! Am votat moţiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată, această modificare contravine şi intereselor comunităţii noastre', a mai scris preşedintele UDMR, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel