Kelemen Hunor: La moţiune, UDMR va asigura cvorumul, dar nu va vota

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi, că, în cazul în care opoziţia va depune o moţiune de cenzură, parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi în sală, dar nu vor vota.

„Vom stabili luni la coaliţie şi vom avea poziţie comună în coaliţie în momentul votului, dar eu cred că ceea ce am făcut până acum, strategia urmărită a fost una bună şi vom propune să ne comportăm cum ne-am comportat şi data trecută, adică să fim prezenţi în sală, să spunem prezent, asigurăm cvorumul, dar nu participăm la vot“, a declarat liderul UDMR, citat de Agerpres.

El a mai spus că actuala formă a Codului Muncii nu este pentru UDMR cea mai bună, dar „este acceptabilă“ şi Uniunea o susţine.

"Am reuşit să obţinem câteva compromisuri în legătură cu concedierile colective şi zona de tampon de 45 de zile când, în perioada în care dacă postul e reînfiinţat, atunci cel care a fost concediat are prioritate şi are dreptul de a fi angajat cu prioritate. Am mai avut câteva propuneri în ceea ce priveşte despăgubirile, în cazul în care un angajat produce o pagubă, să nu fie mai mare de cinci salarii minime pe economie", a prezentat Kelemen Hunor o parte din modificările Codului Muncii asupra cărora s-a căzut de acord în şedinţa de Guvern de luni.

Citeşte şi:

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii, Opoziţia depune moţiune de cenzură – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel