Kelemen Hunor: În unele comunități, limba română studiată ca a doua limbă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a transmis vineri, dascălilor maghiari din judeţul Sălaj că trebuie să se implice în procesul de elaborare al noilor manuale şcolare şi că nu trebuie să accepte nicio nouă reformă în educaţie care să "creeze o situaţie mai proastă". 

El a afirmat că UDMR trebuie să trateze cu atenţie şi problema manualelor, orele care vor fi introduse în plus, noile manuale, subliniind că dascălii trebuie să se implice şi pot interveni încă de pe acum. 

Liderul UDMR a precizat că în unele comunităţi s-a acceptat ideea ca maghiarii să înveţe limba română nu ca şi copiii români, ci ca o a doua limbă 

Kelemen Hunor a participat vineri la forumului educaţional "Viitorul învăţământului maghiar sălăjean", alături de zeci de cadre didactice de limba maghiară din judeţ. De asemenea, el a fost prezent la mai multe întâlniri organizate de comunitatea maghiară din Sălaj, în deschiderea congresului UDMR, pe teme privind implicarea tineretului în administraţie, agricultură şi mediul de afaceri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel