Kelemen Hunor, despre cum votează maghiarii în turul 2 la prezidenţiale

Kelemen Hunor, liderul UDMR,  a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că maghiarii trebuie să ia o decizie "pragmatică" şi să susţină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale "un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele" minorităţii.

"Am spus că în acest moment trebuie să ne concentrăm asupra primului tur, după care vom discuta, sigur, în funcţie de rezultate. Nu ştim cine intră în turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie să fie foarte raţională, foarte pragmatică şi nu sentimentală şi trebuie să ne gândim la un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele noastre. Un preşedinte care ne deschide perspective şi nu limitează spaţiul de mişcare pentru dezideratele noastre", a declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Kelemen Hunor atac dur la articolul 1 din Constituție: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp ne exclude

Întrebat dacă va face o recomandare comunităţii maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul UDMR la Preşedinţie a spus că, în cazul în care el nu va trece de primul tur, atunci se vor aşeza la masă şi vor stabili mesajul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel